Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό του λαού: Φθηνότερο από 20.000 €!

Μετά από την παρουσίαση του νέου ID.2all, η Volkswagen σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή ένα ακόμη φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.

  • -
  • -

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του αγοραστικού κοινού σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εντοπίζεται στο κομμάτι της τιμής αγοράς τους. Ακόμη και με τις κρατικές επιδοτήσεις που ισχύουν σε πολλές χώρες, παραμένουν πολύ ακριβά για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. H Volkswagen δουλεύει σκληρά στο να ξεπεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο, με το πρώτο βήμα να γίνεται από το ολοκαίνουργιο Volkswagen ID.2all.

Η γερμανική φίρμα όμως, δεν θα σταματήσει εκεί. Για την ακρίβεια σκοπεύει να λανσάρει ακόμη ένα, μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, ιδρύοντας μια κατηγορία στην τιμή κάτω των 20.000 €! Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα κατώτερα στρώματα τιμής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνεπώς όποιος κατασκευαστής πάρει το προβάδισμα, θα βγει τελικά κερδισμένος.

Θα είναι το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Είναι σαφές ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen θα τοποθετείται κάτω από το ID.2all που μόλις παρουσιάστηκε. Το τελευταίο στοχεύει να έχει τιμή εκκίνησης στις 25.000 €, ενώ το επερχόμενο μοντέλο, έχει σαν στόχο τις 20.000 €. Δεν είναι γνωστό ακόμη το όνομά του, όμως είναι πιθανό να το γνωρίσουμε ως ID.1, όνομα που… βγάζει νόημα στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πατάει στη νέα εκδοχή της πλατφόρμας MEB με κινητήρα και κίνηση μπροστά.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Volkswagen ID.2all των 25.000 €

Στη συνέχεια, αναμένεται ότι τόσο η CUPRA, όσο και η Skoda θα παρουσιάσουν αντίστοιχες προτάσεις, με τα αυτοκίνητα να παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο για μείωση του κόστους. Η τεχνική της οικονομίας κλίμακας θα βοηθήσει την τιμή να παραμείνει χαμηλά, άρα να κερδίζουν και οι καταναλωτές που επιτέλους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με «κανονική» αυτονομία, μεγάλη ισχύ, γρήγορη φόρτιση και πολλές τεχνολογίες. Αν θα χρησιμοποιείται ο κινητήρας των 231 ίππων και η μπαταρία των 58 kWh, παραμένει άγνωστο.

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σκοπεύει να παρουσιάσει η Volkswagen;

Το νέο ID.2all και το επερχόμενο ID.1 (αν ονομαστεί τελικά έτσι) είναι μόνο ένα μέρος του πλάνου της Volkswagen. Πιο συγκεκριμένα, στο μέλλον αναμένουμε το ID. Buzz με το μακρύ μεταξόνιο και τις περισσότερες θέσεις εσωτερικού, όπως και το ID.7, ένα νέο ηλεκτρικό οικογενειακό sedan. Μαζί με την υπάρχουσα γκάμα (facelift ID.3, ID.4, ID.5), θα μιλάμε για μια από τις πιο σωστά προετοιμασμένες εταιρείες, με πολλές επιλογές ηλεκτροκίνησης για όλες τις ανάγκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...