Αυτό είναι το πρώτο ταξί Tesla στην Ελλάδα [video]

Την ευκαιρία να μετακινηθούν με ένα Model Y θα έχουν από εδώ και πέρα οι κάτοικοι της Αττικής, αφού στους δρόμους θα κυκλοφορεί το πρώτο ταξί με τα σήματα της μάρκας του Elon Musk.

  • -
  • -

Μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά ταξί σε όλη τη χώρα, όμως μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα που να φέρει τα σήματα της Tesla. Αυτό πλέον αλλάζει καθώς ένα Model Y βάφτηκε κίτρινο, απέκτησε τον σχετικό εξοπλισμό και θα ξεκινήσει να προσφέρει στο μεταφορικό έργο της Αττικής, χωρίς να επιβαρύνει τον αέρα που αναπνέουμε με ρύπους και καυσαέρια.

Ένα λευκό Model Y γίνεται ταξί

Το εν λόγω Model Y ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα ακόμα λευκό Tesla, όμως ο ιδιοκτήτης το αγόρασε με σκοπό να το κάνει ταξί οπότε μετά την παραλαβή άρχισε τις απαραίτητες διαδικασίες. Αρχικά το πήγε για βάψιμο και στη συνέχεια ακολούθησαν η τοποθέτηση του ταξίμετρου, της ταμειακής μηχανής και του «καπέλου» (έτσι ονομάζεται η φωτεινή επιγραφή που υπάρχει πάνω στην οροφή των ταξί).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fc1a3dbf217701d205ca4cabffbf9d20.jpg

Με την ολοκλήρωση των εργασιών πλέον το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους το πρώτο ελληνικό ταξί με τα σήματα της Tesla. Εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει και μπλε βιομηχανική πρίζα στον χώρο του ώστε να κάνει εύκολα και γρήγορα τη φόρτιση.

Δείτε ακόμα: Toyota: «Το Tesla Model Y είναι έργο τέχνης»

Ποια έκδοση του Model Y επέλεξε ο ιδιοκτήτης;

Όσο για το ίδιο το αυτοκίνητο το συγκεκριμένο Model Y είναι το Long Range, δηλαδή η τετρακίνητη έκδοση με τους 514 ίππους. Η Tesla αναφέρει ότι η αυτονομία φτάνει τα 533 km και το 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 5,0 δευτερόλεπτα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9e99b7b74a8d1dec7303d87ee04faa7a.jpg

Πηγή: Auto DH Perfect Painting

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...