Hyundai Kona: Με ποια μοντέλα θα… παλέψει το νέο ηλεκτρικό SUV;

Η Hyundai θα διαθέτει σύντομα και στην Ελλάδα την ολοκαίνουρια γενιά του crossover της, που θα διατίθεται σε υβριδική, plug-in hybrid και ηλεκτρική εκδοχή. Ποια μοντέλα θα βρει απέναντί του το Kona EV;

  • -
  • -

Το νέο Hyundai Kona θα λανσαριστεί στην αγορά τους επόμενους μήνες με πολλές αλλαγές σε τομείς όπως η σχεδίαση και οι κινητήρες, αλλά και οι διαστάσεις οι οποίες θα αυξηθούν σημαντικά. Λόγω αυτής της αύξησης, με το μήκος του να ξεπερνά πλέον τα 4,35 m, το Kona νέας γενιάς δε θα ανήκει στα B-SUV, όπως συνέβαινε με την προηγούμενη, αλλά ανεβαίνει κατηγορία και θα εντάσσεται πλέον στα C-SUV. Στην ηλεκτρική εκδοχή του, το Kona EV θα βρει απέναντί του πολλά ηλεκτρικά crossover και SUV, όχι μόνο από την ίδια κατηγορία αλλά και από τη μικρότερη (B-SUV) ή τη μεγαλύτερη (D-SUV), αφού πολλά από αυτά διατίθενται σε παραπλήσιες τιμές στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το νέο Hyundai Kona

Βέβαια, η τιμή του Kona EV δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Hyundai, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις οι οποίες θέλουν την τιμή του να βρίσκεται στην περιοχή των 45.000 ευρώ. Έχοντας αυτό το ποσό υπόψιν, ας δούμε ποιος είναι ο ανταγωνισμός του.

Peugeot e-2008: Μικρότερο, αλλά και πιο φτηνό

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3d0a64050610de7999a747ff64136c7c.JPG

Το γαλλικό μοντέλο μπορεί να εντάσσεται στην κατηγορία των B-SUV, όμως οι διαστάσεις του είναι πολύ κοντά σε εκείνες του νέου Hyundai Kona. Συγκεκριμένα, το Peugeot e-2008 έχει μήκος 4.300 mm, ενώ το Kona θα σταματάει στα 4.355 mm. Στο θέμα της τιμής η ζυγαριά γέρνει υπέρ του Peugeot καθώς ξεκινά από τα 41.200 ευρώ, όμως υπολείπεται στον τομέα της δύναμης διαθέτοντας 136 ίππους έναντι 156 του Kona. Ωστόσο, μέχρι να αρχίσει η εμπορική κυκλοφορία του Kona το μειονέκτημα του e-2008 θα έχει εξαφανιστεί, καθώς η Peugeot έχει ήδη παρουσιάσει την αναβάθμιση του κινητήρα στους 156 ίππους, η οποία αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Volkswagen ID.4: Το ισορροπημένο

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/82940cd5594d79941fd4d44fcfcf34ba.jpg

Το ID.4 μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των D-SUV όμως τιμολογιακά βρίσκεται πολύ κοντά στο νέο Kona, καθώς η βασική έκδοση ξεκινά από τα 43.500 ευρώ. Αυτό το γεγονός μετατρέπει το γερμανικό μοντέλο της Volkswagen σε έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους του Kona, το οποίο όμως έχει τα δικά του όπλα να αντιτάξει. Μεταξύ αυτών είναι η καλύτερη ευελιξία που του προσφέρουν οι πιο μαζεμένες του διαστάσεις, το πιο φουτουριστικό εσωτερικό με τις δύο οθόνες 12,3 ιντσών, ο ενσωματωμένος φορτιστής των 11 KW, η δυνατότητα να παρκάρει χωρίς να βρίσκεται ο οδηγός στην καμπίνα, η προσφορά πρίζας που προσφέρει ισχύ μέχρι 3 KW και η θερμαινόμενη υποδοχή φόρτισης η οποία εξασφαλίζει ότι το κρύο και η υγρασία δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Kia Niro EV: Ο εσωτερικός ανταγωνιστής

kia-niro-ev-ilektriko

Η Hyundai και η Kia ανήκουν στον ίδιο όμιλο, οπότε τα δύο μοντέλα θα έχουν έναν άτυπο... εμφύλιο. Το Niro προσφέρεται στα 45.990 ευρώ με 204 ίππους στον μπροστά άξονα και τη μεγάλη μπαταρία των 64,8 KWh, η οποία του χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και αυξημένο βάρος το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά. Ακόμα, το Kona διαθέτει μεγαλύτερο frunk (χώρος αποσκευών κάτω από το καπό), μεγαλύτερες οθόνες στο εσωτερικό και ένα premium χαρακτηριστικό που συναντάμε πολύ σπάνια. Τα πίσω καθίσματα είναι θερμαινόμενα.

Tesla Model Y: Το δημοφιλές και δυνατό

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/92fd6c5d419d3689381da98c69902c88.jpg

Το Tesla Model Y ανήκει κι αυτό στην κατηγορία των D-SUV, οπότε μπορεί να συγκριθεί σε επίπεδο χρημάτων όμως αποκλείεται αν ο υποψήφιος αγοραστής δε θέλει ένα τόσο μεγάλο αυτοκίνητο αφού το μήκος του αγγίζει τα 4.750 mm, όντας έτσι σημαντικά μεγαλύτερο. Επιπλέον, το Model Y είναι με διαφορά το ισχυρότερο μοντέλο της λίστας καθώς η RWD έκδοση των 46.990 ευρώ διαθέτει 347 ίππους. Μπορεί πολλοί να γοητεύονται από την επιπλέον ισχύ όμως υπάρχει και μία σημαντική μερίδα αγοραστών η οποία δε νιώθει άνετα έχοντας τόσο πολλή ιπποδύναμη διαθέσιμη. Επιπλέον, το Kona με τον 11άρη φορτιστή μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τα wallbox και να τραβήξει περισσότερο ρεύμα σε σχέση με το Model Y που ο ενσωματωμένος φορτιστής είναι στα 7 KW. Ακόμα, το Model Y έχει την ιδιαίτερα μινιμαλιστική προσέγγιση της Tesla στο εσωτερικό, η οποία ξενίζει αρκετούς.

Skoda Enyaq iV: Το οικογενειακό

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4245736cfc7f6cd53a76f457ff93ecb7.jpg

Το Skoda Enyaq είναι κι αυτό στην D-SUV κατηγορία με 4.649 mm μήκος, όπως το Model Y, με το οποίο έχει και παραπλήσια τιμή: 47.100 ευρώ για την έκδοση Enyaq iV 60 των 180 ίππων. Δεν θα το επιλέξει όποιος ψάχνει για ένα compact μοντέλο, αλλά εκείνος που θέλει ένα μεγάλο και ευρύχωρο οικογενειακό, με χώρo αποσκευών που φτάνει τα 585 lt. Αρκετά παραπάνω από τα 493 lt του Kona. Από την άλλη, το Kona διαθέτει και frunk 27 λίτρων, μπορεί να δώσει ρεύμα στον χρήστη με την πρίζα των 3 KW που διαθέτει, έχει θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, δυνατότητα ελέγχου της κίνησής του αποκλειστικά από το κλειδί και σαφώς μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων στις 12 ίντσες, έναντι 5,3 ιντσών του Enyaq.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το νέο Hyundai Kona EV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...