Video: Δες πώς φτιάχνεται το Tesla Model Y

Το Model Y ήταν πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό για το 2022, οπότε η Tesla έπρεπε να αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό παραγωγής. Και το έκανε!

  • -
  • -

Η Tesla έχει αυξήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Model Y στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη της Κίνας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Model Y που παράγεται στις εγκαταστάσεις της Tesla στο Giga Shanghai βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης με ρυθμό ένα αυτοκίνητο κάθε 45 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για σημαντική αύξηση της ταχύτητας παραγωγής σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

Για να επιτευχθεί αυτή η βελτίωση η Tesla έχει προχωρήσει μέσα στα χρόνια σε πολλές πρωτοβουλίες και αλλαγές ώστε ο ρυθμός παραγωγής των μοντέλων της και ειδικότερα του Model Y να αυξάνεται συνεχώς, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση.

Πώς ανέβασε τον ρυθμό παραγωγής η Tesla;

Ένας από τους κύριους λόγους είναι το υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας. Η Tesla εργάζεται για τον εξορθολογισμό των παραγωγικών της διαδικασιών και τη μείωση του αριθμού των ανθρώπινων εργαζομένων που απαιτούνται για την κατασκευή των αυτοκινήτων της. Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση της αποδοτικότητας και μείωση του χρόνου που απαιτείται για την παραγωγή κάθε οχήματος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/890e7b4a1370e81d7cf2ab633cd6e87c.jpg

Ένας άλλος παράγοντας είναι η διαθεσιμότητα βασικών εξαρτημάτων. Η Tesla έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον εντοπισμό της αλυσίδας εφοδιασμού της στην Κίνα, γεγονός που έχει συμβάλει στην εξασφάλιση σταθερής προμήθειας εξαρτημάτων και υλικών. Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να αυξήσει την ταχύτητα παραγωγής χωρίς να περιορίζεται από ελλείψεις εξαρτημάτων.

Δείτε ακόμα: Tesla: Επαναστατικός τρόπος παραγωγής, για φτηνότερα ηλεκτρικά! [video]

Τα αποτελέσματα της αυξημένης ταχύτητας στην παραγωγή του Model Y

Η επιτυχία της παραγωγής του Model Y της Tesla στην Κίνα είναι σημαντική για τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και μια κρίσιμη περιοχή για τα σχέδια επέκτασης της Tesla. Με την τοπική παραγωγή οχημάτων, η Tesla είναι σε θέση να αποφύγει τους εισαγωγικούς δασμούς και να μειώσει το κόστος αποστολής, γεγονός που συμβάλλει στο να γίνουν τα αυτοκίνητά της πιο προσιτά για τους Κινέζους καταναλωτές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fc11511d0ae965c05b098f02ffc1cf0f.jpg

Η παραγωγή της Tesla πέρα από το Model Y

Εκτός από το Model Y, η Tesla παράγει επίσης το Model 3 sedan στις εγκαταστάσεις του Giga Shanghai. Η εταιρεία επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς την παραγωγική της ικανότητα στην Κίνα και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού Cybertruck στην εγκατάσταση αργότερα φέτος.

Συνολικά, η επιτυχία της Tesla στην αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο Giga Shanghai είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας. Με την ισχυρή ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα, η Tesla είναι σε θέση να συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει μέχρι σήμερα.

Δείτε στο video πώς γίνεται η παραγωγή του Tesla Model Y

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...