Volkswagen Tiguan: Σε ποιες εκδόσεις διατίθεται στην Ελλάδα;

Ένα αρκετά δημοφιλές μοντέλο της ελληνικής αγοράς, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όσων ψάχνουν για ένα πλήρες SUV, διατίθεται με πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης, diesel και plug-in hybrid.

  • -
  • -

Το Volkswagen Tiguan έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις στο C-SUV Segment. Το εξαιρετικό επίπεδο άνεσης, οι άφθονοι χώροι στο εσωτερικό του, για επιβάτες και αποσκευές, συνδυάζονται με την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και κύλισης.

Στη χώρα μας, το Tiguan προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων, με πολλές διαφορετικές επιλογές κινητήρα αλλά και τη δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου στις περισσότερες περιπτώσεις. Επιπλέον, έχει και plug-in υβριδικά σύνολα ώστε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και να λειτουργήσει για τον χρήστη ως προθάλαμος για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος.

1.5 TSI EVO 130 PS: Το πιο προσιτό

Οι επιλογές για τον αγοραστή του Tiguan όσον αφορά τον κινητήρα αν προτιμά τη βενζίνη ξεκινούν από τον 1.5 TSI EVO. Πρόκειται για τη φθηνότερη εκδοχή η οποία κοστίζει 29.200 € στην έκδοση Life, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως βασική, όμως έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Μερικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι ο κλιματισμός τριών ζωνών, οι προβολείς LED, το ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και η παρουσία αισθητήρων μπροστά αλλά και πίσω. Αυτό το σύνολο διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cd712775461a30b58b34f4edb2d06eeb.jpg

1.5 TSI EVO 150 PS DSG: Επιδόσεις και ευκολία

Η έκδοση των 150 ίππων «ταιριάζει γάντι» στην ελληνική πραγματικότητα καθώς έχει περισσότερη ισχύ, χωρίς να ανεβαίνει σε κυβισμό, ενώ μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με αυτόματο. Όσον αφορά τον εξοπλισμό προσφέρεται κι αυτή στην έκδοση Life με τον παραπάνω εξοπλισμό, αλλά και στην R-Line η οποία φέρνει επιπλέον στοιχεία αλλά και πιο σπορ πινελιές. Έτσι, συναντάμε adaptive cruise control, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,3 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, σπορ προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος και πίσω αεροτομή.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 150 PS DSG7

2.0 TSI 4MOTION: Το περιπετειώδες Tiguan

Ο υποψήφιος αγοραστής που θέλει τετρακίνηση και κινητήρα βενζίνης θα κοιτάξει στις δύο εκδόσεις που φέρουν το χαρακτηριστικό 4MOTION. Εδώ ο κινητήρας έχει ανέβει στα 2,0 λίτρα όμως το ίδιο έχει κάνει και η ισχύς, η οποία διαμορφώνεται στους 190 ίππους και στους 245 ίππους, αναλόγως έκδοσης, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι αυτόματο και στις δύο περιπτώσεις. Αν επιλεγεί η εκδοχή των 190 ίππων η εξοπλιστική έκδοση είναι η Life, ενώ στην ισχυρότερη εκδοχή των 245 ίππων η εξοπλιστική έκδοση είναι η R-Line.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d6a16f3b7d0571859367400bd673c01f.jpg

2.0 TDI 122 & 150 PS: Η μέγιστη οικονομία στο ταξίδι

Περνώντας στον τομέα του πετρελαίου, στη βάση συναντάμε τον κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 122 ίππους. Μπορεί να είναι ο πιο αδύναμος της γκάμας, όμως η ροπή των 320 Nm του επιτρέπει να κινεί με άνεση το μεγάλο αμάξωμα του Tiguan, σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό το σύνολο προσφέρεται αποκλειστικά στο εξοπλιστικό επίπεδο Life. Η αμέσως επόμενη εκδοχή ισχύος του Tiguan με diesel μοτέρ είναι στους 150 ίππους προσφέρεται τόσο στο επίπεδο Life, όσο και στο R-Line, με το κιβώτιο να είναι αποκλειστικά αυτόματο.

2.0 TDI 4MOTION: Οικονομία diesel, ικανότητες τετρακίνητου

Όταν στο Tiguan συνδυαστεί η τετρακίνηση με diesel κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο (αποκλειστικά), το αποτέλεσμα είναι ακόμα περισσότερες ικανότητες για εκτός δρόμου κίνηση. Με αυτόν τον συνδυασμό το σύνολο των 2,0 λίτρων διατίθεται σε δύο επιλογές ισχύος, με τη μία να αποδίδει 150 ίππους και την άλλη να αγγίζει τους 200. Στην πρώτη περίπτωση ο εξοπλισμός είναι το επίπεδο Life, ενώ στην άλλη ανεβαίνουμε στην R-Line.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8087fd2a673e699038e4b3bab1d5d8eb.jpg

e-Hybrid: Το εν μέρει ηλεκτροκίνητο

Η plug-in υβριδική εκδοχή του Tiguan είναι εκείνη με τον μικρότερο κυβισμό, αλλά και ίδια ισχύ με τις δυνατότερες εκδοχές βενζίνης και diesel. Ο λόγος είναι ότι ο βενζινοκινητήρας TSI των 150 ίππων συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων (85 kW), με συνολική απόδοση να φτάνει τους 245 PS. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι εξ’ ορισμού αποκλειστικά αυτόματο, ενώ διατίθεται στο πιο πλούσιο εξοπλιστικό επίπεδο R-Line. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν τα PHEV ως εταιρικά αυτοκίνητα, ενώ με τη φόσριτη της μπαταρίας του πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία 50 km και η κατανάλωσ πέφτει στα 1,8 lt/100 km.

Μπορείτε να δείτε εδώ τον αναλυτικό κατάλογο με τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις του Tiguan και του Tiguan e-Hybrid στην ελληνική αγορά. Φυσικά, για όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε χώρο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα και η εναλλακτική του Tiguan Allspace, το οποίο έχει αυξημένες διαστάσεις και 7θέσια διαμόρφωση καμπίνας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...