Video: Μπορεί μια Mercedes station wagon να περάσει τη... Ferrari F40;

Μια Mercedes-Benz E 450 All-Terrain, σε κόντρα με μια Ferrari F40. Στην αρχή ακούγεται… αστείο, όμως μήπως να σταματήσουμε να γελάμε;

  • -
  • -

Οι εποχές έχουν αλλάξει, μαζί τους και τα αυτοκίνητα! Παλαιότερα, για να έχεις 5’’ στο 0-100 km/h, έπρεπε να φτάσεις σε κατηγορίες… supercar. Πλέον, υπάρχουν οικογενειακά που ολοκληρώνουν την ίδια διαδικασία σε… 2 δευτερόλεπτα, «σβήνοντας» πάρα πολλά hypercars. Στο video που μας αφορά αυτή τη στιγμή, όμως, δεν έχουμε κάποιο… ακραίο μοντέλο. Ο Doug DeMuro θέλησε να δει πως στέκεται ένα… βαρετό (όπως ο ίδιος λέει) station wagon, όπως η Mercedes-Benz E 450 All-Terrain.

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα οικογενειακό παντός εδάφους, αφού εκτός από το station wagon αμάξωμα, έχει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για εκτός δρόμου χρήση. Ο αντίπαλος του συγκεκριμένου Mercedes είναι ένα θρυλικό μοντέλο, που έχει μείνει στην ιστορία. Το όνομα αυτού; Ferrari F40! Φαίνεται απίστευτο ότι ένα μεγάλο οικογενειακό Mercedes με όλο τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που συνοδεύει ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, μπορεί να κοντράρει μια Ferrari F40, όμως τα φαινόμενα απατούν.

Mercedes-Benz E 450 vs Ferrari F40 – Έχει νόημα;

Όπως φαίνεται στο video, οι διαφορές των δύο αυτοκινήτων στις επιδόσεις τους στην ευθεία δεν είναι πολύ μεγάλες. Βέβαια, πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι ο οδηγός της F40 δεν την ξεκινάει… τέρμα γκάζι, σεβόμενος την ηλικία, το είδος και φυσικά την… τιμή του οχήματος. Συνολικά έγιναν τρεις δοκιμές, με τη Mercedes να καταφέρνει ακόμη και να κερδίσει. Όμως, αν η Ferrari ξεκίναγε επίσης με το γκάζι στο πάτωμα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα ήταν διαφορετικό.

Δείτε ακόμη: Ο Nico Rosberg... παρανομεί με μια Ferrari F40!

Θυμίζουμε ότι το ιταλικό supercar εφοδιάζεται με έναν V8 των 2.9 λίτρων με δύο turbo, 478 ίππους και 570 Nm ροπή. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, κάνει 0-100 km/h σε 4 δευτερόλεπτα. Από την άλλη, η Mercedes-Benz E 450 All-Terrain κινείται από έναν εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων με 367 ίππους και 500 Nm ροπή. Η ισχύς καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς και η μετάδοση γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Σύμφωνα με τη Mercedes, 5,4 δευτερόλεπτα αρκούν για το 0-100 km/h!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...