Video: Η τούμπα του Citroen Ami στο Monaco που έγινε viral

Η ατυχής προσπάθεια του οδηγού ενός Ami να στρίψει στο όριο τη φουρκέτα Fairmont καταγράφτηκε στην κάμερα, με κάθε λεπτομέρεια!

  • -
  • -

Όσοι οδηγούν το λιλιπούτειο ηλεκτρικό τετράτροχο της Citroen, το Ami, εκτιμούν την ευελιξία που προσφέρει στην πόλη και την back-to-basics λογική του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί για όλους. Κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να διαπιστώσουν πώς στρίβει στο όριο σε μια από τις διάσημες στροφές του πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο οδηγός ενός Citroen Ami αποφάσισε να κάνει τις δοκιμές του στη χαρακτηριστική φουρκέτα της πόλης του Monaco, γνωστής παλαιότερα ως Loews, και αργότερα βαφτισμένης σύμφωνα με το ξενοδοχείο που βρίσκεται εκεί: αρχικά Grand Hotel Hairpin και σήμερα Fairmont Hairpin. Είτε έβαλε κάποιον φίλο του να καταγράφει τις προσπάθειές του, είτε βασίστηκε στο ότι οι δεκάδες carspotters που περνούν από το σημείο θα καταγράψουν τα κατορθώματά του. Και το έκαναν, παρότι το αποτέλεσμα δεν είναι και πολύ κολακευτικό…

Το Ami που τρομοκράτησε το Monaco

Στο πρώτο πέρασμα, με φορά αντίθετη από εκείνη που ακολουθούν τα μονοθέσια στο Grand Prix, το Ami τα πήγε μια χαρά. Με τα λάστιχα να στριγγλίζουν, ξεμπέρδεψε γρήγορα με τη φουρκέτα και επιτάχυνε στην ανηφόρα. Η κατάβαση, όμως, ήταν πιο δύσκολη υπόθεση. Φτάνοντας στη στροφή με ταχύτητα που ίσως πλησίαζε τα 45 km/της τελικής του, το μικρό τετράτροχο φάνηκε να ακολουθεί τη σωστή τροχιά, όμως η πρόσφυση ήταν πολλή και η ταχύτητα μεγάλη για την ακτίνα της στροφής, οπότε ανατράπηκε.

Δείτε ακόμη: Η δοκιμή του Citroen Ami, γραπτή και video

Άγνωστο παραμένει το αν ο οδηγός τραυματίστηκε από την ανατροπή, ενώ το ψηλό πεζοδρόμιο και τα κολονάκια που υπάρχουν στο σημείο, εμπόδισαν το Ami από το να χτυπήσει τους… θεατές πεζούς. Φαίνεται ότι ακόμα και τα 45 km/h αρκούν για να γίνει η ζημιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός δεν κινούνταν με... υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, αφού στους δρόμους του πριγκηπάτου το όριο ταχύτητας είναι 50 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...