Πόσο καλύτερο οδηγό σε κάνει ο καφές;

Ο καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια για πάρα πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να φιγουράρει πάντα ψηλά στις λίστες με την κατανάλωσή του. Ήξερες όμως ότι μπορεί να σε κάνει καλύτερο οδηγό;

  • -
  • -

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα που τους αρέσει να πίνουν καφέ και μάλιστα παραπάνω από μία φορές κάθε μέρα. Η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι σε πάρα πολλές στατιστικές σχετικά με την κατανάλωση καφέ, η χώρα μας βρίσκεται τις περισσότερες φορές σε αρκετά υψηλή θέση.

Η κατανάλωση καφέ προσφέρει ικανοποίηση αλλά και τόνωση σε όποια εργασία κι αν θέλουμε να κάνουμε, όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η επίδρασή του στην οδήγηση και γενικότερα στη συμπεριφορά μας πίσω από το τιμόνι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/72ad0a624100aac969ea6ac129378a96.jpg

Τι δείχνουν οι έρευνες για την οδήγηση με κατανάλωση καφέ

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), σχετικά με την επίδραση του καφέ στην οδήγηση, η παρουσία καφεΐνης στο αίμα πριν την οδήγηση και κατά τη διάρκεια αυτής, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ικανότητα προσοχής, αλλά και βελτιωμένη εγρήγορση.

Δείτε ακόμα: Κάνε μία στάση για καφέ

Για να έχουμε τα παραπάνω αποτελέσματα αρκούν 75 mg καφεΐνης. Πρόκειται για ποσότητα η οποία δεν είναι πολύ μεγάλη και μπορούμε να την προσλάβουμε περίπου με 1-2 φλυτζάνια καφέ. Μάλιστα λόγω των θετικών επιδράσεων που έχει αυτή η ποσότητα μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και απαραίτητη. Χαρακτηριστικά, οι κατά καιρούς έρευνες αναφέρουν ότι η επίδραση των 75 mg καφεΐνης στον οργανισμό μας είναι τέτοια, ώστε να αισθανόμαστε σα να έχουμε κοιμηθεί περίπου 30 λεπτά.

easycoffe-kafes

Λιγότερες πιθανότητες τρακαρίσματος λόγω του καφέ!

Οι παραπάνω θετικές επιδράσεις της παρουσίας της καφεΐνης στον οργανισμό μας μετρήθηκαν από τους ερευνητές. Το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι εκείνοι που ήπιαν καφέ είχαν 63% λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν πάρει καμία ποσότητα καφεΐνης. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός του καφέ, την ίδια ουσία μπορούμε να την πάρουμε κι από άλλες πηγές όπως το κακάο, το φρούτο γκουαρανά και το τσάι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...