Επίσημο: Οι Lancia Ypsilon και Delta επιστρέφουν ως ηλεκτρικές

Τα δύο νέα μοντέλα αποτελούν μέρος του δεκαετούς Στρατηγικού Πλάνου της μάρκας που μόλις εγκρίθηκε.

  • -
  • -

Τον Απρίλιο του 2022, η Lancia ανακοίνωσε το δεκαετές στρατηγικό της πλάνο, ενώ ένα μήνα αργότερα η μάρκα προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας οργανωτικής της δομής. Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, το Νοέμβριο, η Lancia αποκάλυψε το νέο της λογότυπο, με το οποίο η Ιταλική μάρκα θα κάνει την είσοδό της στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Παράλληλα με την αποκάλυψη του νέου λογοτύπου, το σχεδιαστικό μανιφέστο, Lancia Pu+RA Zero, παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η νέα σχεδιαστική γλώσσα της ιταλικής μάρκας. Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον Απρίλιο του 2022, η Lancia θα κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα με την αποκάλυψη ενός νέου πρωτοτύπου, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Μιλάνο τον προσεχή Απρίλιο. 

Το δεκαετές Στρατηγικό Πλάνο της Lancia

Η Αναγέννηση της Lancia περιλαμβάνει μια γκάμα τριών νέων μοντέλων, τα οποία μέχρι το 2028 αναμένεται να καλύπτουν το 50% της αγοράς. Αφετηρία θα αποτελέσει το 2024 η αποκάλυψη του νέου Ypsilon, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Δύο χρόνια αργότερα το 2026 θα ακολουθήσει η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, ενώ το 2028, η νέα “Delta” θα επαναφέρει το θρυλικό όνομα στους δρόμους της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα συμπαγές και φιλόδοξο πλάνο, το οποίο θα οδηγήσει τη μάρκα από το 2028 να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Ένας δεύτερος πυλώνας της Αναγέννησης της μάρκας είναι η βιωσιμότητα: 50% των επιφανειών που θα μπορεί να ακουμπήσει ο χρήστης θα είναι κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, καθιστώντας τη Lancia τη μάρκα της Stellantis με το μεγαλύτερο ποσοστό αξιοποίησης ανακυκλωμένων υλικών.

ypsilon

Το καλύτερο μερίδιο αγορά στην ιστορία του Lancia Ypsilon

Το Ypsilon όπως φαίνεται πραγματοποίησε χρονιά ρεκόρ το 2022. Το μοντέλο άγγιξε τις 41.000 ταξινομήσεις, αποτελώντας το πλέον δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία του για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με μερίδιο 15,3%, αυξημένο κατά 1,2% σε σχέση με το 2021. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει στην ιστορία του το μοντέλο.

Δείτε ακόμη: Lancia: Γιατί δίνει ελληνικά ονόματα στα μοντέλα της για 100+ χρόνια;

 

Πριν την ολοκλήρωση του 2022, η μάρκα παρουσίασε τη νέα εταιρικής της ταυτότητα, η οποία εγκαινιάστηκε σε ένα νέο χώρο στο Μιλάνο. Με αυτό το χώρο η Lancia στοχεύει να προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα, αντίστοιχη με εκείνη που έχει ένας επισκέπτης σε ένα κομψό Ιταλικό σπίτι. Η νέα εταιρική ταυτότητα θα έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία και στο εξωτερικό έως και τις 30 Ιουνίου του 2024, οπότε και θα παρουσιαστεί το νέο Ypsilon. Το νέο πλάνο διανομής της Lancia θα περιλαμβάνει ένα περιορισμένο αριθμό συνεργατών -αρχικά σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες- χωρίς την ανάγκη τεράστιων εκθεσιακών χώρων, αλλά με απόλυτη εστίαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση διά ζώσης ή μέσω του διαδικτύου.

“Lancia Certified”, το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Lancia

Η ικανοποίηση του πελάτη βρίσκεται στο κέντρο του προγράμματος «Lancia Certified”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που κάνει την εμπειρία αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αντίστοιχη με εκείνη ενός νέου. Το πρόγραμμα επιτρέπει ο αγοραστής να επιλέξει το μεταχειρισμένο Lancia που επιθυμεί μέσα από μια λίστα που περιλαμβάνει αυτοκίνητα που έχουν ελεγχθεί με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια, διασφαλίζοντας την επιλογή ενός ποιοτικού οχήματος και παράλληλα την αναβάθμιση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...