Απίθανο! Έβαλαν TikTok και selfie κάμερα στη νέα Mercedes E-Class

Η νέα γενιά της E-Class διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα εσωτερικά που έχετε δει ποτέ. Η Mercedes έχει φτιάξει οθόνες που λειτουργούν όπως τα smartphone.

  • -
  • -

Η Mercedes αποκαλύπτει σταδιακά τη νέα E-Class, ξεκινώντας από το εσωτερικό. Το πολυτελές sedan της γερμανικής φίρμας, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία W214 και αναμένεται να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο τον Ιούνιο, περιγράφεται ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα. Οι Γερμανοί έχουν ενσωματώσει στη μικρή limo τους ορισμένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, με το σύστημα MBUX Superscreen να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

e class

Ο οδηγός, ειδικότερα στις πλουσιότερες εκδόσεις, έχει στα χέρια του μια σειρά αμέτρητων συστημάτων, εφαρμογών και λειτουργιών. Τρεις οθόνες πολύ υψηλής ευκρίνειας, καλύπτουν σχεδόν όλο το ταμπλό, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό στο σαλόνι και τους αεραγωγούς να αλλάζει απόχρωση ανάλογα με τον ήχο και την εικόνα των οθονών.

TikTok, Zoom, Webex, selfie και Angry Birds σε αυτοκίνητο

Aυτό που θα εντυπωσιάσει τους νεαρότερους κυρίως, είναι η ενσωμάτωση της εφαρμογής TikTok. Η Mercedes-Benz πρόσθεσε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε μια από τις οθόνες, όπως και το παιχνίδι Angry Birds. Επίσης, προκειμένου οι πελάτες να μην χάνουν χρόνο από της εργασία τους, η εταιρεία επιτρέπει τη συμμετοχή μέσα από την προαιρετική κάμερα της Superscreen σε τηλεδιασκέψεις μέσω Webex ή Zoom, εφόσον η E-Class είναι σταθμευμένη.

e class

Στο πάνω τμήμα του ταμπλό υπάρχει και μια ακόμη κάμερα που παρέχει τη δυνατότητα selfies και λήψη video. Κι αυτό θα επιτρέπεται όμως, μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Φυσικά, όλα υποστηρίζονται από δίκτυο 5G, την «τεχνητή νοημοσύνη» και το αναβαθμισμένο λογισμικό της Mercedes.

Ο browser του MBUX είναι ο Vivaldi και η πλατφόρμα ψυχαγωγίας ZYNC, με τον συνοδηγό να μπορεί να παρακολουθήσει διάφορα προγράμματα και εκπομπές από την οθόνη μπροστά του. Όταν συμβαίνει αυτό εν κινήσει, η οθόνη θα λαμβάνει τέτοια γωνία, ώστε να μην μπορεί να την αντικρίσει ο οδηγός.

e class

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή της Mercedes-Benz EQE

Όσο για τη λειτουργία φωνητικών εντολών, πλέον δεν ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes», αλλά με το «Just Talk», το οποίο με τη σειρά του ενεργοποιεί ένα κόκκινο φως στην οθόνη, δείχνοντας στον οδηγό ότι το αυτοκίνητο είναι μόνιμα σε αναμονή για να λάβει φωνητικές εντολές.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο της νέας E-Class, είναι το πρόγραμμα ευεξίας και χαλάρωσης. Χάρη σε μια σειρά ήχων, φωτισμού, ρυθμίσεων στο σύστημα κλιματισμού και μασάζ στα καθίσματα, παρέχει μια πρωτόγνωρη αίσθηση ηρεμίας στο σαλόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...