Η πρώτη εικόνα του νέου Renault Clio

Θέμα χρόνου είναι να αποκαλυφθεί επίσημα η ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς γαλλικού supermini.

  • -
  • -

Το Clio αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην γκάμα της Renault. Το supermini της γαλλικής φίρμας είναι από τα πιο δημοφιλή στην ευρωπαϊκή αγορά και οποιαδήποτε αλλαγή πάνω του, θεωρείται είδηση. Μέσα στη χρόνια, η εταιρεία θα παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου, δίνοντας την ώθηση που χρειάζεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία.

Οι Γάλλοι φαίνεται πως έχουν προχωρήσει στη ριζική ανανέωση του Clio, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το τηλεοπτικό σποτ, στη Βαλένθια της Ισπανίας. Το αυτοκίνητο διαθέτει πιο μοντέρνα εικόνα, χάρη στις έξυπνες πινελιές στη μάσκα και τα εντυπωσιακά φώτα ημέρας. Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι σαφώς πιο φρέσκια και δυναμική, με νέους και πιο λεπτούς προβολείς, χρωμιωμένη μπάρα στο κέντρο που αναδεικνύει το σήμα της μάρκας και μεγαλύτερο προφυλακτήρα.

clio

Παρότι το πίσω τμήμα δεν είναι ορατό, είναι βέβαιο πως φέρει επίσης νέα φώτα και προφυλακτήρα. Οι ζάντες αναμένεται να εμπλουτιστούν με νέα σχέδια, όπως και η παλέτα των χρωμάτων για το εξωτερικό αμάξωμα. Στο εσωτερικό από την άλλη, δεν περιμένουμε εντυπωσιακές αλλαγές από αισθητικής πλευράς. Λογικά, θα υπάρχει νέο λογισμικό για το σύστημα πολυμέσων και επιπλέον συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Οι χώροι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν από τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Με ποιους κινητήρες θα έρθει το νέο Clio

Εάν οι τελευταίες αναφορές από τη Γαλλία είναι σωστές, τότε το Clio πιθανότατα θα αποκτήσει το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιείται στο Captur E-Tech, εξασφαλίζοντας αυτονομία πάνω από 65 km, λόγω των μικρότερων διαστάσεων και του χαμηλότερου βάρους. Ο 1.000άρης βενζίνης των 100 ίππων, λογικά θα συνεχίσει κανονικά, όπως και η έκδοση Hybrid. Για τον diesel, ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα παραμείνει στην γκάμα.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Renault Captur E-Tech PHEV

Αναλυτικά στοιχεία για το ανανεωμένο Renault Clio θα δοθούν την άνοιξη, οπότε και το αυτοκίνητο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του. Όσο για το λανσάρισμα, περιμένουμε να ξεκινήσει λίγο πριν το καλοκαίρι ή και νωρίτερα, καθώς οι Γάλλοι αρέσκονται στις εκπλήξεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...