Όσα γνωρίζουμε για τη νέα, μικρή Mercedes-Benz G-Class

Όλα δείχνουν πως το έδαφος για τη έλευση μιας μικρότερης G-Class είναι πλέον πρόσφορο. Οι Γερμανοί λέγεται πως έχουν δώσει την έγκριση.

  • -
  • -

Το G-Wagen κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών των off-roading εδώ και πολλές δεκαετίες. Στην τελευταία του γενιά, έχει μετατραπεί σε ένα επιβλητικό 4Χ4 με έμφαση στην πολυτέλεια, διατηρώντας όμως την ταυτότητα που το έκανε διάσημο σε κάθε γωνιά της γης.

Παρά την πολύ υψηλή τιμή του, το μοντέλο της Mercedes-Benz ξεπουλάει κυριολεκτικά σε όλες τις αγορές και ειδικά στην έκδοση AMG G 63. Η G-Class έχει πιστούς οπαδούς κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η γερμανική φίρμα. Επίσης, ξέρει πως αν το κόστος αγοράς δεν ήταν τόσο υψηλό, θα πουλούσε ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα.

g

Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, φαίνεται πως ελήφθη η απόφαση για μια «baby» G-Class. Μάλιστα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο επικεφαλής της Mercedes, Ola Kallenius, είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτού του project.

Πότε περιμένουμε τη μικρή G-Class

Με βάση πάντα το ρεπορτάζ της Handelsblatt, η μικρή G-Class πιθανότατα θα πατήσει στην πλατφόρμα MMA, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το 2024 και πάνω σε αυτή θα βασιστούν οι επόμενες γενιές των GLB, GLA και CLA. Η αισθητική του αυτοκινήτου θα ακολουθεί αυτή της κανονικής G, με το αμάξωμα να έχει τετραγωνισμένο σχήμα αλλά με περισσότερες μοντέρνες πινελιές. Οι διαστάσεις και το μεταξόνιο θα είναι προφανώς μικρότερες και η απόσταση από το έδαφος μειωμένη.

g

Ουσιαστικά, η φιλοσοφία του θα είναι παρόμοια με αυτή του Ford Bronco, με τη Mercedes να εμπλουτίζει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα και τεχνολογία, προσφέροντας στους οδηγούς ένα περιπετειώδες compact 4X4, ιδανικό τόσο για καθημερινές μετακινήσεις, όσο και εξορμήσεις στη φύση. Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, λέγεται πως θα υπάρχουν τόσο υβριδικά σύνολα όσο και ηλεκτρικές εκδοχές.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβολίζει το σήμα της Mercedes-Benz

Αν η μικρή G-Class λάβει το «πράσινο φως» για την παραγωγή, τότε θα τη δούμε στους δρόμους το 2026.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...