Συνεργασία Renault-Nissan με Mercedes

Ανταλλαγή κινητήρων για λόγους οικονομίας

  • -
  • -

Ο όμιλος της Renaut-Nissan συμφώνησε να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα στη συνεργασία του με την Mercedes-Benz προσφέροντας στη Γερμανική εταιρεία έναν εξαιρετικής απόδοσης και λειτουργίας turbo diesel με κυβισμό 1,6 λίτρα που αποδίδει 130 ίππους. (ΣΣ: Παρακολουθήστε το video για να δείτε πώς λειτουργεί ο κινητήρας).  Αντίστοιχα οι Γάλλοι θα πάρουν από την Mercedes-Benz μια σειρά κινητήρων όπως έναν δίλτρο βενζίνης, έναν V6 και έναν V8 οι οποίοι ωστόσο είναι άγνωστο που θα χρησιμοποιηθούν.

Ο 1.6 dCi θα αποτελέσει ένα μεγάλο ατού στην γκάμα των A και Β Class ειδικά για τις αγορές τις Ευρώπης που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς οι πετρελαιοκινητήρες, ενώ από την άλλη πιθανότατα να δούμε κάποιους από τους βελτιωμένους από την AMG κινητήρες της Mercedes να κινούν μοντέλα της Infiniti.

Και οι δύο όμιλοι εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω στην εξέλιξη τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων με κυβισμό από 1,2 έως 1,8 λίτρα που να χρησιμοποιούν είτε βενζίνη είτε πετρέλαιο ως καύσιμο για να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες τους. Η συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές αναφέρει ότι η εξέλιξη θα γίνεται από την Mercedes-Benz ενώ η παραγωγή θα πραγματοποιείται στα εργοστάσια της Renault-Nissan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...