Νέο Hyundai IONIQ 6: Οι 5 λόγοι που το κάνουν ξεχωριστό

Το νέο ηλεκτρικό της κορεατικής μάρκας ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του και στην Ελλάδα και εδώ θα δεις τα στοιχεία που το κάνουν να στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή της αγοράς.

  • -
  • -

Η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει στην χώρα μας ένα από τα πιο αποδοτικά ηλεκτρικά μοντέλα του κόσμου. Το IONIQ 6 αποτελεί τη ναυαρχίδα της ηλεκτρικής γκάμας της κορεατικής μάρκας, με κορυφαία αεροδυναμική, πολλές τεχνολογικές καινοτομίες και με πληθώρα χαρακτηριστικών που θα το κάνουν να ξεχωρίσει.

Από την αυτονομία που ξεπερνά τα 610 km, μέχρι την τεχνολογία ταχυφόρτισης των 800V και τον τίτλο του ασφαλέστερου στην κατηγορία του από τον διεθνή οργανισμό Euro NCAP, το νέο ηλεκτρικό της Hyundai είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή. Άλλωστε, μια ματιά στα στοιχεία που γνωρίζουμε για αυτό, αρκεί για να σε κάνει να ανυπομονείς για το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά.

Αυτονομία πάνω από 600 km με μια φόρτιση

hyundai-ioniq-6-adv-2

Το Hyundai IONIQ 6 έχει χτιστεί με βάση την αρχτεκτονική E-GMP (Electric-Global Modular Platform) του Hyundai Motor Group. Αυτό μεταφράζεται σε μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 614 km από την μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh, ενώ υπάρχει και τεχνολογία ταχυφόρτισης 400V και 800V. Η τελευταία είναι ικανή να χαρίσει στο ηλεκτρικό μοντέλο έως και 351 km αυτονομία με μόλις 15 λεπτά φόρτισης. Παράλληλα, η δυνατότητα λειτουργίας στα 400V επιτρέπει τη φόρτιση σε οποιονδήποτε ταχυφορτιστή, χωρίς τη χρήση επιπλέον εξαρτημάτων.

Κορυφαία αποδοτικότητα: Κατανάλωση κάτω από 14 kWh/100 km

hyundai-ioniq-6-adv-3

Η εξαιρετική τιμή της αυτονομίας αποδίδεται σε ένα σύνολο πολλών παραγόντων. Εκτός της μεγάλης και προηγμένης μπαταρίας, σημαντικό ρόλο παίζουν και στοιχεία όπως ο κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής. Πρόκειται για το πιο αεροδυναμικό μοντέλο της κορεατικής μάρκας, με 0,21 Cd. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το IONIQ 6 να πετυχαίνει στον κύκλο μετρήσεων WLTP κατανάλωση μόλις 13,9 kWh/100 km, στην πισωκίνητη διάταξη με την μπαταρία των 53 kWh. 

Ασφαλέστερο στην κατηγορία του, σύμφωνα με τον Euro NCAP

hyundai-ioniq-6-adv-5

Ο ανεξάρτητος οργανισμός ασφαλείας Euro NCAP χάρισε στο IONIQ 6 τον τίτλο «Best in Class» στην κατηγορία των Μεγάλων Οικογενειακών για το 2022. Στην πιο γεμάτη χρονιά του θεσμού, με 66 μοντέλα να περνούν από τις δοκιμασίες, το νέο ηλεκτρικό της Hyundai κατάφερε να ξεχωρίσει σημειώνοντας, φυσικά, επίδοση 5 αστέρων. Πιο συγκεκριμένα, το IONIQ 6 αρίστευσε στις υποκατηγορίες «Προστασία ενηλίκων», «Προστασία παιδιών» και «Συστήματα υποβοήθησης» με επιδόσεις 97%, 87% και 90%, αντίστοιχα.

Κορυφαίες επιδόσεις με ισχύ έως και 325 PS

hyundai-ioniq-6-adv-8

Η μεγάλη μπαταρία των 77,4 kWh μπορεί να συνδυαστεί με δύο συστήματα μετάδοσης. Αρχικά έχουμε την διάταξη με τον έναν ηλεκτροκινητήρα 228 ίππων στο πίσω μέρος, η οποία είναι ικανή να προσφέρει την κορυφαία αυτονομία των 614 km. Στην τετρακίνητη εκδοχή υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, οι οποίοι πετυχαίνουν την εντυπωσιακή συνδυαστική απόδοση των 325 ίππων και 605 Nm. Η δύναμη μεταφράζεται σε καταιγιστικές επιδόσεις, με 0-100 km/h σε 5,1", αλλά και σε εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Προηγμένα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης και ασφαλείας

hyundai-ioniq-6-adv-44

Το Hyundai IONIQ 6 φέρει τις καλύτερες τεχνολογίες που έχει να προσφέρει η κορεατική μάρκα σε όλους τους τομείς, και αυτό φυσικά ισχύει και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Στη νέα γενιά τους, τα Hyundai SmartSense και Advanced Driver Assistance System περιλαμβάνουν συστήματα όπως το Highway Driving Assist 2, το οποίο επιτρέπει τον ορισμό μίας συγκεκριμένης ταχύτητας αλλά και απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου, ενώ παράλληλα βοηθά και στο κεντράρισμα του αυτοκινήτου στην λωρίδα ακόμη και κατά την διάρκεια των στροφών. Παράλληλα, με την χρήση των φλας το αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξει μόνο του λωρίδα, προς την επιλεγμένη κατεύθυνση.

Το Hyundai IONIQ 6 έρχεται με ένα αδιαμφισβήτητα ισχυρό υπόβαθρο, να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των οικογενειακών ηλεκτρικών. Μοντέρνο, τεχνολογικά προηγμένο και με πλούσια γκάμα για όλες τις προτιμήσεις, στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή, την οποία και σκοπεύει να κατακτήσει. Σύντομα θα μπορείτε να το δείτε από κοντά σε μια έκθεση της Hyundai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...