Ταλαιπωρία για χιλιάδες κατόχους Tesla - Έπεσε ξανά ο server της

Για πολλούς ιδιοκτήτες Tesla η σημερινή μέρα επεφύλασσε προβλήματα, όπως είναι η διακοπή επικοινωνίας του smartphone με το όχημα ή και η αδυναμία φόρτισης!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla έχουν εισάγει πολλές καινοτομίες στην αυτοκίνηση, όπως για παράδειγμα το ιδιαίτερα εξελιγμένο app για smartphones που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να έχουν απομακρυσμένο έλεγχο του οχήματός τους, από το κινητό τους τηλέφωνο. Ωστόσο, όλες αυτές οι λειτουργίες στηρίζονται στο διαδίκτυο. Ένας πεσμένος server αρκεί για να προκαλέσει προβλήματα, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Και σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, το πρόβλημα εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες των μοντέλων της Tesla είδαν ένα μήνυμα στην εφαρμογή του κινητού τους, το οποίο τους ενημερώνει ότι ο server συντηρείται. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο απομακρυσμένος έλεγχος, ούτε οι live πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου που εμφανίζονται στην οθόνη. Το τελευταίο διάστημα οι αναφορές για προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ σήμερα φαίνεται να το πρόβλημα να κορυφώνεται.

Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στους ιδιοκτήτες:

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι Tesla;

Στα forum ιδιοκτητών μοντέλων της μάρκας τις τελευταίες ώρες, αναφέρονται διάφορα προβλήματα, από τα πιο απλά (αδυναμία επικοινωνίας της εφαρμογής με το όχημα) μέχρι τα πιο σοβαρά, όπως είναι η προσωρινή αδυναμία φόρτισης. Σίγουρα οι τεχνικοί της μάρκας θα προχωρήσουν σε αποκατάσταση του προβλήματος, όμως είναι βέβαιο ότι προκαλείται προσωρινή αναστάτωση στους κατόχους, ειδικά για εκείνους που δεν μπορούν να φορτίσουν.

Τι προσφέρει το app της Tesla;

Δημιουργώντας έναν λογαριασμό που συνδέεται με το όχημά του, ο κάτοχος ενός Tesla μπορεί να δει πόση μπαταρία απομένει στο όχημα, αν είναι κλειδωμένο και την ακριβή τοποθεσία του βάσει GPS.

Δείτε ακόμη: Μπορείς να χακάρεις ένα Tesla; Δώρο το αυτοκίνητο και 600.000 δολάρια

Επίσης, μπορεί να χειριστεί τα φώτα, την κόρνα, να κλειδώσει-ξεκλειδώσει τις πόρτες, να ανοίξει-κλείσει τα παράθυρα και να θέσει σε λειτουργία τον κλιματισμό για να το βρει ζεστό ή δροσερό, ανάλογα την εποχή. Επίσης, μπορεί να το μετακινήσει μπροστά-πίσω αν βρίσκεται κοντά ή να παρακολουθήσει το περιβάλλον γύρω από το Tesla του χάρη στις κάμερες που βρίσκονται πάνω στο όχημα και προσφέρουν live εικόνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...