Ιεροσυλία; Η Porsche ετοιμάζει 7-θέσιο crossover!

Δες πότε να περιμένεις το πρώτο ηλεκτρικό 7-θέσιο του διάσημου Γερμανού κατασκευαστή.

  • -
  • -

Η Porsche μοιράστηκε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με ένα από τα μελλοντικά της αυτοκίνητα το οποίο ελπίζει ότι θα ακολουθήσει στα επιτυχημένα χνάρια των Cayenne και Macan. Τα δύο αυτά μέλη της γκάμας δεν αναφέρονται τυχαία, καθώς το νέο μοντέλο θα αποτελεί μέρος της crossover κατηγορίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία από την Στουτγάρδη θέλει να περάσει και σε αγεωγράφητα νερά καθώς το ανερχόμενο μοντέλο με την κωδική ονομασία “K1” θα κατατάσσεται στο segment των 7-θέσιων ηλεκτρικών crossover.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2027 και θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes-Benz EQS και η BMW iX. Θα έχει μήκος πάνω από πέντε μέτρα, με το εσωτερικό να φέρνει σε sedan αλλά με crossover στοιχεία. Αναμένονται επίσης κάποια κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως η προηγμένη τετρακίνηση, ο πιο πρόσφατος σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, μπαταρία υψηλής απόδοσης και υποστήριξη ταχείας φόρτισης που δεν έχουμε ξαναδεί.

porsche

Με σύστημα ταχυφόρτισης 920 Volt και μπαταρία πάνω από 100 kWh

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι θα φέρει τεχνολογία 920V για να υποστηρίζει τις απαιτήσεις ταχείας φόρτισης, ψύξη λαδιού για τους ηλεκτροκινητήρες, χωρητικότητα μπαταρίας άνω των 100 kWh και αυτονομία σε κύκλο WLTP που θα ξεπερνά τα 700 km.

Η K1 πιθανότατα θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική PPE (Premium Platform Electric) ή σε μια εξελιγμένη έκδοση αυτής. Θυμίζουμε πως πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πατά και η πλήρως ηλεκτρική Macan που θα δούμε σύντομα.

Δείτε ακόμη: Τα 10 SUV που περιμένουμε μέσα στη χρονιά

Δυστυχώς, η Porsche δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με τη σχεδίαση, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να πάρουμε μία πρώτη γεύση. Εσάς πώς σας φαίνεται η ιδέα μίας 7-θέσιας ηλεκτρικής Porsche με crossover χαρακτήρα; Εξέλιξη ή ιεροσυλία;

Πηγή: arenaev

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...