Οι Porsche 718 Boxster & Cayman γίνονται ηλεκτρικές - Όλα όσα γνωρίζουμε

Νέα εποχή έρχεται για την εισαγωγική γκάμα των σπορ μοντέλων της Porsche, καθώς η ηλεκτροκίνηση θα μπει στο σώμα των 718 Boxster και 718 Cayman.

  • -
  • -

Η Porsche είναι μια από τις πρώτες εταιρείες του είδους της που μπήκε πολύ γρήγορα στο πνεύμα της ηλεκτροκίνησης με την εκπληκτική Taycan. Η γερμανική εταιρεία όμως, δεν θα μείνει εκεί και πολύ σύντομα θα εξηλεκτρίσει δύο από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της. Ο λόγος για τις 718 Boxster και 718 Cayman. Η παρουσίασή τους δεν θα αργήσει να γίνει, κρίνοντας από τα αυτοκίνητα δοκιμών που ήδη βρίσκονται στους δρόμους. Η Porsche έχει ανακοινώσει ξεκάθαρα τον ερχομό της ηλεκτροκίνητης εποχής για τις Boxster και Cayman, οπότε δεν πρόκειται για… μυστικό ή φήμη.

Τι κινητήρες θα έχουν οι ηλεκτρικές Boxster και Cayman;

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετική με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο νέων ηλεκτρικών Porsche. Θεωρείται βέβαιο ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Audi, όμως τίποτα δεν είναι επίσημο. Το ίδιο ισχύει για τη χωρητικότητα της μπαταρίας, την απόδοση των κινητήρων και το ηλεκτρικό σύστημα γενικότερα. Φημολογείται ότι θα υιοθετηθεί μια νέα αρχιτεκτονική στα 900V, ώστε να επιτευχθούν υψηλές ταχύτητες φόρτισης και αυξημένη αποδοτικότητα.

Πόσο… Porsche θα είναι οι ηλεκτρικές Boxster και Cayman;

Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πρώτες σκέψεις του περισσότερου κόσμου είναι αν τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα θα καταφέρουν να διατηρήσουν την… ακεραιότητα της προσωπικότητάς τους. Σίγουρα, η ηλεκτρική φύση θα προσθέσει κάποια κιλά στο σύνολο, η ύπαρξη της μπαταρίας στο πάτωμα όμως θα επιτρέψει στο κέντρο βάρους να κατέβει ακόμη χαμηλότερα, ενώ το άρτιο ζύγισμα μεταξύ των δύο αξόνων που χαρακτηρίζει τις Boxster και Cayman λόγω της κεντρομήχανης αρχιτεκτονικής, θα διατηρηθεί.

Δείτε ακόμη: Video - δοκιμή: Οδηγούμε τις Porsche 911, Macan και Taycan

Η Porsche κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο να υλοποιήσει το project της Taycan και να θεωρηθεί ένα γνήσιο δημιούργημα του Zuffenhausen, άρα μπορεί να το πετύχει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στα δύο μικρά σπορ μοντέλα της. Περιμένουμε ότι θα υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις ισχύος με έναν ή δύο κινητήρες και κίνηση στον πίσω ή και στους δύο άξονες, αντίστοιχα.

Επίσης, οι εκτιμήσεις λένε ότι η ισχύς των βασικών εκδόσεων θα είναι αρκετά υψηλότερη από τις σημερινές βασικές εκδόσεις των 300 ίππων (με τετρακύλινδρο turbo μοτέρ 2.0 λίτρων) για να ισοσταθμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των ηλεκτρικών εκδόσεων.

Πόσο γρήγορα θα φορτίζουν οι νέες ηλεκτρικές Porsche;

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όμως ένα από τα πρωτότυπα αυτοκίνητα δοκιμών «πιάστηκε» να γεμίζει τις μπαταρίες του σε δημόσιο ταχυφορτιστή DC. Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που επισυνάπτεται παρακάτω (στο σημείο 26:18), το όχημα φορτίζει με749V και 236A, στα 177 kW. Το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας εκείνη τη στιγμή είναι στο 53%, ενώ έχουν αναπληρωθεί 27,2 kWh μέσα σε 9 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...