Tesla: Νέα αντλία θερμότητας με 3 αχτύπητα πλεονεκτήματα

Η Tesla βάζει εδώ και χρόνια αντλία θερμότητας στα αυτοκίνητά της, όμως τώρα τη βελτίωσε πηγαίνοντας αυτή την τόσο χρήσιμη εφεύρεση στο επόμενο επίπεδο.

  • -
  • -

Η Tesla, ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αιχμής. Η τελευταία καινοτομία της εταιρείας είναι μία αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης για τα ηλεκτρικά οχήματά της. Αυτή η αντλία θερμότητας, η οποία είναι διαφορετική από την παραδοσιακή θέρμανση με αντίσταση που χρησιμοποιείται στα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και από τα αντίστοιχα συστήματα που τοποθετούνται στα ηλεκτρικά μέχρι σήμερα, έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση και να μειώνει την ενέργεια που αντλείται από την μπαταρία.

Γενικά μια αντλία θερμότητας λειτουργεί μεταφέροντας θερμότητα από το ένα μέρος στο άλλο, αντί να την παράγει απευθείας και γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί ένα ψυκτικό υγρό που εξατμίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία και συμπυκνώνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την αποτελεσματική μεταφορά της θερμότητας από τον αέρα του περιβάλλοντος ή το ψυκτικό υγρό του οχήματος στο εσωτερικό της καμπίνας.

antlia-thermotitas-tesla-ilektriko

Τι καινοτόμο φέρνει η αντλία θερμότητας της Tesla

Η Tesla θέλησε να βελτιώσει την αντλία που χρησιμοποιούσε, οπότε έκανε τη σχετική έρευνα. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μίας βελτιωμένης αντλίας θερμότητας στην οποία η βασικότερη αλλαγή είναι ότι χρησιμοποιούνται λιγότερες σωληνώσεις και λιγότερες βαλβίδες. Το πρώτο και βασικό πλεονέκτημα από αυτές τις βελτιώσεις είναι ότι το σύστημα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη αυτονομία. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η αυξημένη αξιοπιστία και το τρίτο ότι έχει μικρότερο μέγεθος και βάρος.

Δείτε ακόμαΗλεκτρικά αυτοκίνητα: Ζεσταίνουν πιο γρήγορα ή πιο αργά την καμπίνα;

Το καινοτόμο και αποτελεσματικό σύστημα αντλίας θερμότητας της Tesla αλλάζει το παιχνίδι για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η συγκεκριμένη αντλία θερμότητας προσφέρει αυξημένη ενεργειακή απόδοση, μεγαλύτερη εμβέλεια και πιο αποτελεσματική θέρμανση, ενώ είναι πολύ πιθανό κάποιες από τις βελτιώσεις στις οποίες κατέληξε η Tesla να τις δούμε και στις αντλίες θερμότητας που μπαίνουν σε σπίτια..

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...