Πού κατασκευάζεται το Toyota Corolla Cross;

Το παγκόσμιο best seller της Toyota προσφέρεται και ως SUV. Η ζήτηση για το αυτοκίνητο είναι ήδη τεράστια, με το εργοστάσιο να αυξάνει την παραγωγή για να καλύψει τις παραγγελίες.

  • -
  • -

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το νέο Corolla Cross, η Toyota γνώριζε πως δημιούργησε ένα ακόμη επιτυχημένο μοντέλο. Το νέο C-SUV των Ιαπώνων κέντρισε το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών, με τις παραγγελίες στις επίσημες αντιπροσωπείες να καταφθάνουν κατά χιλιάδες.

cross

Θεωρείται ιδανικό για τις ανάγκες μιας οικογένειας, έχοντας αυθεντική SUV σχεδίαση, ευρύχωρο εσωτερικό, κορυφαία πρακτικότητα και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και συνδεσιμότητας. Το Corolla Cross τοποθετείται πάνω από τα Yaris Cross και CH-R και διακρίνεται για τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά, το μοντέρνο στυλ, την ασφάλεια και την υψηλή απόδοση.

Έρχεται κατευθείαν από την Ιαπωνία

Σε αντίθεση με το Yaris Cross που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) στη βόρεια Γαλλία, το Corolla Cross παράγεται στις εγκαταστάσεις του Takaoka στην πόλη Aichi της Ιαπωνίας. Το αυτοκίνητο έρχεται κατευθείαν από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με τον χρόνο παράδοσης στην Ελλάδα, εφόσον η παραγγελία πραγματοποιηθεί αυτή την στιγμή, να υπολογίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

cross

Εδώ, να σημειώσουμε πώς, για το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει και δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ώστε να καλύπτεται η ζήτηση στην αγορά της Β. Αμερικής, αλλά κι ένα ακόμη στη Ν. Αφρική.

Οι κινητήρες του Corolla Cross

To SUV είναι διαθέσιμo με το δίλιτρο υβριδικό σύνολο απόδοσης 197 ίππων. Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στις δικίνητες εκδόσεις και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ στις τετρακίνητες (Toyota AWD-i). Το κιβώτιο είναι CVT, με την κατανάλωση καυσίμου να κυμαίνεται από 5 έως 5,2 λίτρα ανά 100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων από 114 έως 120 γρ/χλμ.

cross

Σύντομα ωστόσο, θα το γνωρίσουμε και με μικρότερο υβριδικό κινητήρα. Το Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid θα αποδίδει 140 ίππους, θα έχει επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό το αυτόματο κιβώτιο e-CVT συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης και θα έρθει στην Ελλάδα στα μέσα του 2023.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο υβριδικό Toyota Corolla Cross

cross

Στη χώρα μας προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Active Plus, Style, Style Skyview και Lounge), περιλαμβάνοντας στάνταρ από ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, έως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη 10,5΄΄, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, θύρες USB εμπρός-πίσω, σύστημα πλοήγησης, έξυπνο φωνητικό βοηθό, ηλεκτρικό χειρόφρενο, το πακέτο Toyota Safety Sense και δεκάδες ακόμη ηλεκτρικές ευκολίες. Φυσικά, στις πλουσιότερες εκδόσεις υπάρχουν πολλά ακόμη καλούδια.

Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 32.000 ευρώ. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τιμές

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...