Subaru Solterra: Πότε έρχεται Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό SUV; [video]

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Subaru με αυτονομία έως 466 km μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά. Δείτε πότε θα έρθει.

  • -
  • -

Η Subaru εισέρχεται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με το ολοκαίνουριο Solterra, ένα αυτοκίνητο που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Toyota και διακρίνεται για την αεροδυναμική απόδοση, τις εξαιρετικές δυνατότητες σε όλα τα εδάφη χάρη στην τετρακίνηση, τους πλούσιους χώρους και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

subaru

Το ολοκαίνουριο Solterra έχει μήκος 4,69 μέτρα, πλάτος 1,86μ. και ύψος 1,65μ. Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2,85 μέτρα, με τους χώρους να καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις των επιβατών. Η εικόνα του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα δυναμική, με ακραίες ακμές και μια ξεχωριστή μάσκα που το διαφοροποιεί από κάθε άλλο μοντέλο. Από την άλλη, το εσωτερικό του προβάλλει μια ανεπιτήδευτη λιτότητα και φυσικά, την κορυφαία ποιότητα κατασκευής της Subaru.

subaru

Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής, η οποία λειτουργεί όπως ένα tablet, παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να χειριστεί κάθε εφαρμογή και πρόγραμμα γρήγορα και κυρίως εύκολα. Τα φυσικά κουμπιά για ορισμένες λειτουργίες κάνουν πιο λειτουργική την παρουσία τους, με την οθόνη εμπρός από το τιμόνι να προβάλλει ακριβώς τις πληροφορίες που θέλει ο οδηγός.

Τετρακίνητο με 204 ηλεκτρικούς ίππους

Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στους δύο άξονες. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 218 ίππους, επιτρέποντας στο Solterra να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 7,7 sec. Η μπαταρία χωρητικότητας 71.4 kWh χαρίζει αυτονομία της τάξεως των 466 km, ενώ το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης με το πρόγραμμα «X-Mode», σε συνδυασμό με το νέο Grip Control επιτρέπουν στο Solterra να κινηθεί με άνεση σε off-road επιφάνειες.

solterra

H φόρτιση της μπαταρίας θα είναι εφικτή και σε ταχυφορτιστή DC (συνεχούς ρεύματος) των 150 kW και έως το 80% της χωρητικότητάς της θα διαρκεί το πολύ 30 λεπτά.

Πότε θα το δούμε στην Ελλάδα

Το νέο Solterra αναμένεται στη χώρα μας την άνοιξη – πιθανότατα τον Μάιο. Οι τιμές του μοντέλου θα ανακοινωθούν λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα, με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται λίγους μήνες αργότερα.

solterra

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Subaru Forester e-Boxer

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως, η Γερμανία είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ξεκινήσει να δέχονται παραγγελίες, με τις τιμές να ξεκινούν από 57.490 ευρώ και τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 3 επιπέδων εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...