Αυτοκίνητο υδρογόνου στην Ελλάδα για πρώτη φορά! [video]

Οι Έλληνες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα αυτοκίνητο τεχνολογίας FCEV με κυψέλες υδρογόνου, αφού ένα τέτοιο μοντέλο ήρθε στη χώρα μας!

  • -
  • -

Οι υπέρμαχοι του υδρογόνου και εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι το μέλλον του αυτοκινήτου, είναι πάρα πολλοί. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην αυτοκίνηση, όμως στην Ελλάδα δεν είχαμε δει ποτέ ένα τέτοιο μοντέλο. Αυτό, ήρθε η ώρα να αλλάξει! Στο πλαίσιο των «Ημερών Καινοτομίας» που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ένα όχημα τεχνολογίας FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) που παράγει ρεύμα μέσω του υδρογόνου θα βρεθεί στην Κοζάνη.

Είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο υδρογόνου έρχεται στη χώρα μας και με την παρουσίασή του, οι πολίτες θα είναι σε θέση να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα της εν λόγω τεχνολογίας. Πρόκειται για «καθαρά» οχήματα που χρησιμοποιούν το υδρογόνο για να δημιουργήσουν ηλεκτρική ενέργεια και να δουλέψουν οι ηλεκτροκινητήρες τους. Από τη λειτουργία δεν παράγονται καθόλου ρύποι, κάτι που βοηθάει την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα και μειώνει τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Δείτε ακόμα: Ο τρόπος να φτιάξεις υδρογόνο από σκουπίδια και νερό!

Το μοναδικό στοιχείο που προκύπτει από τη χρήση του υδρογόνου στα μοντέλα FCEV είναι… καθαρό νερό το οποίο μπορεί άφοβα να καταναλωθεί από τον άνθρωπο! H παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο της Κοζάνης στη 13:00 το μεσημέρι, από τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, Διευθύνων Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου “Hydrogen Europe με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Γιώργο Κασαπίδη, Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία μπορεί να εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια, όμως δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να τη δούμε στην Ελλάδα. Στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα δούμε πολλές δοκιμές με αυτοκίνητα υδρογόνου, ως εναλλακτική απέναντι στα κλασσικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία που ήδη είναι αρκετά διαδεδομένα στη χώρα μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...