Γυρίζει σελίδα από σήμερα η Mercedes-Benz Ελλάς - Τι άλλαξε

Η πρώτη ημέρα για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Mercedes-Benz στη χώρα μας έφτασε, περνώντας σε μια νέα σελίδα για την αντιπροσωπεία της γερμανικής μάρκας.

  • -
  • -

Μια νέα εποχή ξημέρωσε για τη Mercedes-Benz στην Ελλάδα με την έλευση του Φεβρουαρίου. Από την 01/02/23 η Mercedes-Benz Ελλάς περνάει επίσημα στα χέρια του ελβετικού ομίλου Emil Frey, οπότε σηματοδοτείται και η έναρξη για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πλέον, o διακριτικός τίτλος της εταιρείας είναι Star Automotive Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας παραμένουν τα ίδια.

Εκτός από την αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz, ο νέος ιδιοκτήτης αποκτά έλεγχο στα ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα της Mercedes-Benz, στη smart, στα φορτηγά Mercedes-Benz και Fuso, αλλά και στα λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, οι πελάτες όλων των εταιρειών θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών που γνωρίζουν μέχρι σήμερα, ενώ δεν διαφοροποιείται το δίκτυο συνεργατών.

Δείτε ακόμη: Άλλαξε χέρια η Mercedes-Benz Ελλάς - Οι λεπτομέρειες

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Mercedes-Benz

Ο ελβετικός όμιλος Emil Frey αποτελεί συνεργάτη της μητρικής Mercedes-Benz AG, ενώ διαθέτει πολυετή εμπειρία στο κομμάτι των πωλήσεων και του after sales των Mercedes-Benz σε πολλές αγορές της Ευρώπης. Ο στόχος τους είναι η Mercedes-Benz Ελλάς να αποκτήσει μια ακόμη πιο δυναμική παρουσία στη χώρα μας και να ενισχυθεί η ανταγωνιστική της θέση. Ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι για τον συγκεκριμένο όμιλο είναι ότι πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση ακόμη και σήμερα, ενώ απασχολεί περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους στο σύνολό του.

Η πορεία ξεκίνησε περίπου… 100 χρόνια πριν, το 1924, όταν ο Emil Frey δραστηριοποιήθηκε στο κομμάτι της επισκευής αυτοκινήτων, ανοίγοντας ένα συνεργείο στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μέχρι σήμερα, έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο όμιλο εμπορίας αυτοκινήτων της Ευρώπης, διατηρώντας την αντιπροσωπεία διάφορων εταιρειών σε σημαντικές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου και έχοντας περισσότερα από 670 σημεία πώλησης! Με αυτή την κίνηση, ο όμιλος Emil Frey δραστηριοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...