Νέο DS 7: Τα 7 σημεία που βελτιώθηκε τώρα που «έχασε» το Crossback

Το μεγάλο premium SUV της DS πλέον έχει... μικρότερο όνομα, αλλά και περισσότερα στοιχεία πολυτέλειας, άνεσης, ασφάλειας και τεχνολογίας.

  • -
  • -

Το DS 7 Crossback ήταν το πρώτο μεγάλο SUV της DS Automobiles, μιας εταιρείας που γεννήθηκε για να δώσει γαλλική διάσταση στον όρο της πολυτέλειας. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη εμπορική πορεία, η μάρκα αποφάσισε να ανανεώσει στα σημεία το μοντέλο της, προκειμένου να κερδίσει έδαφος σε ορισμένους τομείς που άρχισε να δείχνει την ηλικία του.

Το DS 7 του 2023 δεν λέγεται πια Crossback, έχει φρεσκαριστεί ουσιαστικά και δηλώνει πιο έτοιμο από ποτέ για τη σκληρή μάχη στην ανταγωνιστική κατηγορία των premium SUV. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 7 από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του μετά από το facelift.

1. Με 360 ίππους και τετρακίνηση!

Η δύναμη είναι πάντα ευπρόσδεκτη, όπως και η κορυφαία τεχνολογία. Στις Plug-In Hybrid εκδόσεις του DS 7, συναντάμε την εμπροσθιοκίνητη των 225 ίππων, την τετρακίνητη των 300 ίππων, αλλά και τη νέα, επίσης τετρακίνητη, των 360 ίππων με περισσότερο σπορ φιλοσοφία και ταχύτατες επιδόσεις. Σημειώστε ότι τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,6 δευτερόλεπτα, υπάρχουν μεγαλύτερα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 380 mm εμπρός, αυξημένα μετατρόχια και «αγριεμένη» εμφάνιση.

2. Περισσότερη αυτονομία

Στις Plug-In Hybrid εκδόσεις, η DS Automobiles εισάγει μια καινούργια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα στις 14,4 kWh. Η αυτονομία που χαρίζει μπορεί να είναι μέχρι και 65 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες ή έως 82 χιλιόμετρα σε αστικό περιβάλλον, εκεί που οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες και οι ευκαιρίες για ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, περισσότερες. Παράλληλα, η διαδικασία της φόρτισης μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 2 ώρες χάρη στον on-board charger των 7,4 kW.

3. Premium διάθεση και σπορ αύρα

Η εμφάνιση είναι ένα «παραδοσιακό» κομμάτι που ευνοείται ύστερα από ένα facelift. Η DS Automobiles πήρε το επιτυχημένο σχέδιο του DS 7 Crossback και το άλλαξε αρκετά για να δημιουργήσει το νεότερο DS 7. Μπροστά, τα LED φωτιστικά ημέρας εναρμονίζονται με τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της φίρμας (DS 4, DS 9) ενώ στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα απέκτησαν πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση. Το μοτίβο των ρόμβων επαναλαμβάνεται σε αρκετά σημεία και βέβαια, υπάρχουν και νέα, πολύ όμορφα χρώματα.

4. Bonus οι νέες ζάντες!

Γίνεται να υπάρξει αισθητική ανανέωση χωρίς νέες προτάσεις στο κομμάτι των τροχών; Η DS Automobiles προσφέρει νέα σχέδια στις ζάντες ελαφρού κράματος, ανάλογα με το ύφος της κάθε έκδοσης. Για παράδειγμα, η Performance Line αποκτά τροχούς με δυναμική εμφάνιση και διάσταση έως και τις… 21 ίντσες! Οι υπόλοιπες εκδόσεις που προσανατολίζονται περισσότερο προς την πολυτέλεια, έχουν άλλα σχέδια πολυάκτινου μοτίβου για να ταιριάζουν με τη γενικότερη φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

5. Νέο, πιο εύχρηστο infotainment

Ένα από τα σημεία που αρχίζουν να δείχνουν πρώτα την ηλικία τους σε ένα αυτοκίνητο, είναι το infotainment. Τα συστήματα πολυμέσων αναβαθμίζονται συνεχώς, οπότε η DS Automobiles πρόσθεσε τη νεότερη έκδοση στο DS 7. Διαθέτει οθόνη αφής 12 ιντσών με γρήγορη απόκριση και κορυφαία γραφικά, μπορούν να τοποθετηθούν εύχρηστα widgets ανάλογα με την επιθυμία του οδηγού και δημιουργούνται εύκολες συντομεύσεις, ώστε ο χειριστής να βρίσκει γρήγορα αυτό που θέλει, χωρίς να ψάχνει στο μενού.

Δείτε ακόμη: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο DS 7

6. Πιο άνετη ανάρτηση από ποτέ

Η DS Automobiles πάντα συμπεριλαμβάνει στα highlights των μοντέλων της την ανάρτηση. Άλλωστε, αυτό επιβάλλει η ιστορία της, αφού η πρώτη DS ήταν ο θρυλικός «βάτραχος» της Citroen με την υδροπνευματική ανάρτηση! Σήμερα, δεν υφίσταται αυτή η καινοτόμα τεχνολογία, όμως το DS Active Scan Suspension αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος. Πρόκειται για ένα σύστημα που στηρίζεται σε μια κάμερα που παρακολουθεί συνεχώς το δρόμο, για να εντοπίσει κακοτεχνίες. Στη συνέχεια το σύστημα προσαρμόζει ηλεκτρονικά την απόσβεση κάθε τροχού ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα αρμονικό σύνολο, το οποίο εξασφαλίζει κορυφαία άνεση σε όλες τις συνθήκες.

7. Παρακολουθεί συνεχώς δρόμο και οδηγό

Με το DS Driver Attention Monitoring, το νέο DS 7 ελέγχει συνεχώς την κυκλοφορία στο δρόμο, αλλά και τον ίδιο τον οδηγό για να παρακολουθεί την προσοχή του στην οδήγηση. Αν διαπιστώσει ότι είναι κουρασμένος, του συστήνει να κάνει ένα διάλειμμα, ενώ μέσω της ίδιας τεχνολογίας δίνει… έγκριση για το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο, για τη μεγιστοποίηση του επιπέδου ασφαλείας σε όλες τις συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...