Premium γερμανικό με 23.000 €: Audi A3 ή BMW Σειρά 1;

Τα γερμανικά hatchback των Audi και BMW εκτός από τον πολυτελή χαρακτήρα πλέον έχουν να προσφέρουν και χαμηλό κόστος απόκτησης συγκριτικά με την υπόλοιπη κατηγορία. Ποιο προτιμάς;

  • -
  • -

Με μεγάλο μέρος των κατασκευαστών να έχει κάνει άλματα προς την premium πλευρά της αγοράς τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του μέσου κόστους απόκτησης σε όλες τις κατηγορίες ήταν αναπόφευκτη. Θέλοντας να βρεθούν αντιμέτωπες με μία σειρά από εταιρείες που αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τα ιδρυτικά μέλη του premium segment, πολλές value for money μάρκες έχασαν το πλεονέκτημα της τιμής, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μοντέλα όπως αυτά που θα δείτε παρακάτω, να είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις της κατηγορίας τους.

Η Audi και η BMW κατέχουν τα premium δικαιώματα του χώρου εδώ και δεκαετίες, μαζί φυσικά με τη Mercedes-Benz. Με αρχή τους την υψηλή ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα και κύρος. Στη μικρομεσαία κατηγορία εκπροσωπούνται από το A3 Sportback και τη Σειρά 1 αντίστοιχα, με τις γκάμες των δύο μικρομεσαίων να είναι πλούσιες σε ποικιλία. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις εισαγωγικές εκδόσεις και των δύο, οι οποίες έχουν κόστος γύρω στις 23.000 €.

a3

Και τα δύο βρίσκονται εδώ και κάποια χρόνια πλέον στην αγορά στην τρέχουσα τους γενιά, αλλά έχουν όλα τα εφόδια να κοιτούν και νεότερα μέλη του segment στα μάτια, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και κινητήρων ή τεχνολογιών. Θυμίζουμε πως η BMW στην τελευταία της γενιά ανανέωσε όλη της την φιλοσοφία περνώντας για πρώτη φορά σε μία προσθιοκίνητη διάταξη, ενώ το Audi καταφέρνει να έχει extreme αλλαγές στην εξωτερική εικόνα χωρίς να χάνει όμως την αναγνωρισιμότητα του ως Α3.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα premium οικογενειακά με 10.000 €

Με τι κινητήρες έρχονται τα δύο μοντέλα;

Και τα δύο αυτοκίνητα προσφέρονται με πληθώρα κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel, ενώ το Audi έχει στην διάθεση του και plug-in hybrid σύνολα. Εμείς όμως θα εστιάσουμε ίσως στην πιο mainstream επιλογή. Για την Σειρά 1 έχουμε την έκδοση 116i με το μοτέρ βενζίνης των 1.500 κυβικών και 109 ίππων συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στο A3 επιλέξαμε την έκδοση 30 TFSI. Η τελευταία συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.000 κυβικών και 110 ίππων με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

front

Με τόσο κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο στο κινητήρα αλλά και σε άλλους τομείς όπως οι χώροι και οι επιδόσεις, καταλαβαίνετε πως και οι τιμές των δύο δεν μπορούσαν να απέχουν πολύ μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα η BMW έρχεται ως η ευκαιρία μεταξύ των δύο, με τιμή 22.230 €, ενώ το Audi ξεκινά από 23.600 €.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά δίπλα-δίπλα πάνω από 140 στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τα δύο μοντέλα. Στην συνέχεια ψηφίστε αυτό που προτιμάτε στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...