Android Auto: Έλεγξε το σπίτι σου από το αυτοκίνητό σου!

Το Android Auto αποκτά περισσότερες δυνατότητες, δίνοντας πλέον στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις έξυπνες λειτουργίες του σπιτιού τους από την οθόνη του αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Ακόμα περισσότερες δυνατότητες θα προσφέρει το Android Auto σε όσους οδηγούς το χρησιμοποιούν, καθώς η Google θα επιτρέψει την εγκατάσταση περισσότερων εφαρμογών, οι οποίες θα αυξήσουν κατακόρυφα τη λειτουργικότητά του.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία των εφαρμογών στις οποίες θα επιτραπεί η χρήση μέσω του Android Auto είναι εκείνες που έχουν να κάνουν με λειτουργίες IoT (Internet of Things). Με τον όρο IoT περιγράφονται όλες οι «έξυπνες» λειτουργίες ενός σπιτιού, δηλαδή υποδομές και συσκευές οι οποίες μπορούν να συνδεθούν στο internet, προσφέροντας στον χρήστη τη δυνατότητα ελέγχου από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται απλά στοιχεία όπως ένα κλιματιστικό που συνδέεται στο Wi-Fi, φτάνοντας μέχρι πλήρη έλεγχο των πάντων όπως γκαραζόπορτα, φώτα, κουζίνα, θέρμανση κ.λπ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c80eba03f594202d2ddc5d3bea795587.jpg

Τι δυνατότητες φέρνουν στο Android Auto οι ΙοΤ εφαρμογές;

Η ένταξη των IoT εφαρμογών στο περιβάλλον του Android Auto σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία του σπιτιού τους μέσα από την οθόνη του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα όταν επιστρέφουν στο σπίτι και θέλουν να ανοίξουν την πόρτα του γκαράζ. Εκτός από τον έλεγχο των έξυπνων λειτουργιών, θα προσφέρεται και η δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης του σπιτιού, όπως αν έχουν μείνει τα φώτα ανοιχτά ή αν κλειδώθηκε η πόρτα. Επιπλέον, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν έχει ολοκληρωθεί μια εργασία, για παράδειγμα το καθάρισμα από μια ρομποτική σκούπα.

Δείτε ακόμαΑυτές είναι οι 7 εφαρμογές Android Auto που πρέπει να έχεις

Πότε θα δούμε τα νέα χαρακτηριστικά στο Android Auto;

Πλέον είναι καθαρά θέμα χρόνου μέχρι οι προγραμματιστές πίσω από τις διάφορες εφαρμογές ελέγχου των έξυπνων συστημάτων, να κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις ώστε να μπορεί να γίνει η χρήση τους μέσα από την οθόνη του αυτοκινήτου, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να γίνει αρκετά γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες όσοι χρησιμοποιούν Apps αυτού του είδους θα αρχίσουν να τα βλέπουν και στην οθόνη του αυτοκινήτου τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...