No1 σε πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως η Toyota – Ποια είναι 2η

Η Toyota παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, όντας η μοναδική που κατάφερε να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια οχήματα.

  • -
  • -

Το 2022 ήταν ένα έτος προκλήσεων για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα προβλήματα στην παραγωγή και την αλυσίδα ανεφοδιασμού, να επηρεάζουν σημαντικά τις παραδόσεις. Παρόλα αυτά, η Toyota Motor κατάφερε να ανταπεξέλθει και να υπερασπιστεί τον τίτλο ως ο Νο1 κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο.

toyota

Ο ιαπωνικός όμιλος παρέδωσε την περασμένη χρονιά 10.483. 024 οχήματα, καταγράφοντας μείωση μόλις 0,1% σε σχέση με το 2021. Ο αριθμός αυτός αφορά όλες τις θυγατρικές, με τη μάρκα Toyota φυσικά να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή με 9.026.713 μονάδες. Από αυτά τα οχήματα, τα 6.370.704 συναρμολογήθηκαν σε εργοστάσια εκτός Ιαπωνίας και τα υπόλοιπα 2.656.009, εντός της χώρας.

Δεύτερη με διαφορά η VW

Στη δεύτερη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων παρέμεινε το VW Group, ωστόσο, η διαφορά της με την Toyota Motor αυξήθηκε σημαντικά. Συγκεκριμένα, ο γερμανικός όμιλος πούλησε το 2022 περίπου 8,3 εκατ. οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας μείωση κατά 7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Αυτό είναι η χειρότερη επίδοση της Volkswagen για πάνω από μια δεκαετία.

vw

Η πτώση αυτή οφείλεται φυσικά στις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στην αλυσίδα εφοδιασμού του ομίλου αλλά και στα συνεχόμενα lockdown που εφάρμοσε η Κίνα για την καταπολέμηση του Covid-19. Η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου είναι μία από τις κύριες αγορές της VW, οπότε η πτώση με τα δεδομένα που προηγήθηκαν δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Διαβάστε επίσης: Γιατί διακόπηκε η παραγωγή στο εργοστάσιο της Toyota στην Τσεχία

Επιστρέφοντας στην Toyota, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της, τη φετινή χρονιά υπολογίζεται να κατασκευάσει περίπου 10,6 εκατ. οχήματα.

πηγή: motor1.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...