Η Volkswagen ρίχνει «άκυρο» στα αυτοκίνητα υδρογόνου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen, το υδρογόνο δεν αποτελεί ρεαλιστική λύση για επιβατικά αυτοκίνητα. Ποιοι είναι οι λόγοι;

  • -
  • -

Κατηγορηματικός ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Passenger Cars όσον αφορά την χρήση του υδρογόνου σε επιβατικά οχήματα, τουλάχιστον για την τρέχουσα δεκαετία. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει εστιάσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας που προσφέρουν, υπάρχουν ακόμη και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν ακόμα και επενδύουν στο υδρογόνο.

Μεταξύ αυτών βρίσκουμε εταιρίες όπως η BMW, η Toyota και η Hyundai. Μία εταιρία που είναι μάλλον σίγουρο πως δεν θα δούμε να συμμερίζεται τις ίδιες αντιλήψεις για το υδρογόνο -τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον- είναι η Volkswagen. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Thomas Schafer στα πλαίσια της φετινής έκθεσης CES που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, «το υδρογόνο δεν μας κάνει».

hydro

Γιατί η Volkswagen απορρίπτει το υδρογόνο 

Σύμφωνα με τον κ. Schafer πρόκειται για μία δύσκολη τεχνολογία, η οποία απαιτεί μεγάλα ποσά για την εξέλιξη της ενώ δεν προβλέπεται ότι μπορεί να επιφέρει το αντίστοιχο κέρδος. Βασικό πρόβλημα θεωρεί πως είναι και το μέγεθος που απαιτείται για το ντεπόζιτο, το οποίο κάνει την χρήση υδρογόνου σε επιβατικά οχήματα απαγορευτική, τουλάχιστον για την τρέχουσα δεκαετία.

Δείτε ακόμη: VW ID.Buzz: Έφτασε στην Ελλάδα – Τιμές και εξοπλισμός

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Volkswagen να εναντιώνεται στην ιδέα των κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε περίπου πριν τρία χρόνια και ο Επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Volkswagen Passenger Cars, Matthias Rabe, ο οποίος είχε δηλώσει πως η τεχνολογία κυψελών καυσίμου δεν αποτελεί επιλογή για την γερμανική μάρκα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...