Best seller αυτοκίνητο Ευρώπης vs ΗΠΑ: Δες το χάος που τα χωρίζει

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιλέγουν αυτοκίνητα με εντελώς διαφορετικά κριτήρια. Δείτε το Νο1 στη Γηραιά Ήπειρο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα καταλάβετε.

  • -
  • -

Τα SUV έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συνεχίζουν να επιλέγουν αυτοκίνητα με διαφορετικά κριτήρια. Το 2022, στην ήπειρό μας, το Νο1 μοντέλο ήταν ένα supermini, ενώ στη Βόρεια Αμερική, αντιθέτως, ένα θηριώδες pick-up.

best seller

Ειδικότερα, στην Ευρώπη, την πρώτη θέση των πωλήσεων κατέλαβε το Peugeot 208. Το γαλλικό supermini πούλησε συνολικά 199.302 οχήματα, με τους αγοραστές να το επιλέγουν για τους οικονομικούς κινητήρες, τις compact διαστάσεις, τα μοντέρνα χαρακτηριστικά του και το σύγχρονο εσωτερικό. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά από την άλλη, συνεχίζει να κυριαρχεί το Ford F-150. Το μεγάλο pick-up επέλεξαν 653.957 οδηγοί, με την πληθωρικότητα των διαστάσεων, τα μεγάλα μοτέρ και τις εξαιρετικές δυνατότητες σε off-road διαδρομές να το κάνουν ασυναγώνιστο.

best seller

Μάλιστα, στη Β. Αμερική, δύο ακόμη pick-up και συγκεκριμένα τα Chevrolet Silverado και RAM, ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα των πωλήσεων, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προτιμήσεις των Αμερικανών στα ισχυρά και ογκώδη οχήματα με καρότσα.

Οι διαφορές μεταξύ Peugeot 208 και Ford F-150

Τα δύο μοντέλα δεν μπορούν να συγκριθούν σε τίποτα. Το ένα είναι μικρό πόλης με αρετές και στο ταξίδι και το άλλο ένα φορτηγάκι με καρότσα, θορυβώδες και θηριώδες. Το ένα έχει μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα και το άλλο αγγίζει τα 5,9 μ. Οι κινητήρες του 208 αποτελούνται από σύνολα 1,2 βενζίνης και 1,5 diesel, ενώ υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, ενώ το F-150 τροφοδοτείται από σύνολα V6 και V8. Στην νέα γενιά μάλιστα θα το δούμε και ως EV, με τη ζήτηση να είναι ήδη τεράστια.

Δείτε ακόμη Τα πιο ασφαλή καινούργια αυτοκίνητα

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, το F-150 είναι εδώ και 40 χρόνια το καλοπουλημένο μοντέλο των ΗΠΑ ανεξαρτήτως κατηγορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...