Euro NCAP: Τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα της χρονιάς [video]

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός μόλις ανακοίνωσε τα μοντέλα με τις υψηλότερες βαθμολογίες από τις δοκιμές του 2022.

  • -
  • -

Το Euro NCAP μόλις ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του 2022. Την πιο γεμάτη από πλευράς μοντέλων, χρονιά του θεσμού. Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που πέτυχαν τις υψηλότερες συνολικές βαθμολογίες, με βάση τα αποτελέσματά τους στις κατηγορίες Προστασία Ενηλίκων, Προστασία Παιδιών, Προστασία Ευάλωτων Χρηστών του οδικού δικτύου και Συστήματα Ασφαλείας.

Οι νικητές της κάθε κατηγορίας είναι οι ακόλουθοι:

  • Hyundai IONIQ 6 – Μεγάλο Οικογενειακό
  • ORA Funky Cat – Μικρό Οικογενειακό
  • Tesla Model S – Πολυτελές Σεντάν
  • Tesla Model Y – Μικρό Off-roader
  • WEY Coffee 01 – Μεγάλο Off-roader

Το Hyundai IONIQ 6 διέπρεψε με εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στην Προστασία Ενηλίκων Επιβατών με 97%. Πλήρως ηλεκτρικό και με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας ενσωματωμένα, το IONIQ 6 αποτελεί σίγουρα μέλος των κορυφαίων προϊόντων που έχει να προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα.

ioniq

Το 2022 ήταν θα μείνει σίγουρα στην ιστορία για τον αριθμό των νέων κινεζικών εταιριών που όχι μόνο επεκτάθηκαν στην Ευρώπη, αλλά και πέτυχαν και εξαιρετικά αποτελέσματα. Μετά από κάποιες όχι και τόσο επιτυχημένες προσπάθειες εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά που είχαμε δει στο παρελθόν, όλα δείχνουν ότι πλέον οι κινεζικές μάρκες μπορούν να ανταγωνιστούν άμεσα τα ευρωπαϊκά μοντέλα σε θέματα ασφάλειας. Στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών, το ORA Funky Cat είναι εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο, ξεπερνώντας έτσι πολλά καταξιωμένα μοντέλα.

funky

Το δεύτερο αυτοκίνητο κινεζικής προέλευσης στη λίστα των κορυφαίων της χρονιάς είναι το WEY Coffee 01. Ακόμη ένα άρτια εξοπλισμένο νέο αυτοκίνητο το οποίο σημείωσε κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες. Αξίζει να αναφερθεί πως πολύ κοντά στην δεύτερη θέση ήρθε το πολυτελές SUV Lexus RX, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την κορυφή.

Τέλος, η Tesla έχοντας ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά, φαίνεται πως είναι επίσης αποφασισμένη να κατακτήσει και την κορυφή στον τομέα της ασφάλειας. Τα Tesla Model S και Model Y σημείωσαν εξαιρετικές βαθμολογίες στην Προστασία Ενηλίκων, ενώ και τα δύο οχήματα πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία των Συστημάτων Ασφαλείας από όλα τα οχήματα αυτής της λίστας (98%). Το Tesla Model S στέφθηκε επίσης ως το καλύτερο στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων.

model s

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...