Πρωθυπουργός έφαγε κλήση για ζώνη – Θα πληρώσει το πρόστιμο; [video]

Είναι ποτέ δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας να κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο διότι δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας και μάλιστα στο πίσω κάθισμα.

  • -
  • -

Σε ορισμένες χώρες, οι νόμοι τηρούνται απαρεγκλίτως. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον άνθρωπο με το υψηλότερο αξίωμα, η αστυνομία δεν διστάζει να προβεί σε έλεγχο και να βεβαιώσει τη σχετική παράβαση, εφόσον διαπιστωθεί. Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Rishi Sunak.

Ο 42χρονος, τιμωρήθηκε με πρόστιμο διότι δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας του στο πίσω κάθισμα. Το εντυπωσιακό ωστόσο της υπόθεσης, είναι πως οι Αρχές του βεβαίωσαν πρόστιμο χωρίς να τον πιάσουν επ΄αυτοφώρω αλλά μέσω ενός βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

minister

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη και είπε θα πληρώσει κανονικά

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανήρτησε ένα βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο. Ο κύριος Sunak καθόταν πίσω, με τον προσωπικό του οδηγό στο τιμόνι και το πολυτελές όχημα εν κινήσει. Στα πλάνα όμως, φαίνεται να μην φορά τη ζώνη ασφαλείας, όπως όφειλε. Έτσι, όταν η αστυνομία του Lancashire είδε το βίντεο, ξεκίνησε άμεσα έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Η μεγαλύτερη κλήση για ταχύτητα στην Ιστορία: 1.000.000 €!

Από την έρευνα προέκυψε πως ο πρωθυπουργός προέβη σε παράβαση του ΚΟΚ. Το πρόστιμο ανέρχεται στις 100 λίρες και πρέπει να πληρωθεί εντός 28 ημέρων. Σε περίπτωση που αμελήσει να το εξοφλήσει, τότε το ποσό θα αυξηθεί στις 500 λίρες. Φυσικά, ο ίδιος, μέσω του εκπροσώπου του γραφείου του πρωθυπουργού, παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως θα καταβάλλει άμεσα το πρόστιμο.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...