Σταθμοί φόρτισης: Ο κρατικός χάρτης με τους σταθμούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων πλέον μπορούν να βρουν συγκεντρωμένους τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης στην Ελλάδα μέσω τους κρατικού χάρτη.

  • -
  • -

Τα σημεία φόρτισης σε κάθε περιοχή της Ελλάδας είναι πλέον συνδεδεμένα στο Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα μεγάλο μέρος των δημόσιων σταθμών φόρτισης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να εντοπίσουν γρήγορα και με ακρίβεια τα διαθέσιμα σημεία ανά την επικράτεια.

xartis

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια λίστα φορέων εκμετάλλευσης υποδομών φόρτισης που περιλαμβάνει όλους τους παρόχους που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο και, τους παρέχει στους χρήστες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Μ.Υ.Φ.Α.Η. Για να δείτε και τους 28 παρόχους που συμπεριλαμβάνονται προς το παρόν στη λίστα πατήστε εδώ

Τα δημόσια σημεία φόρτισης, η τοποθεσία, τα στοιχεία του παρόχου, ακόμη και το ωράριο θα τα βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/ChargingPoints/

Στόχος τα 25.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα

Αυτή την στιγμή, στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερα από 2.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα, γεγονός στο οποίο συντέλεσε η συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τους παραχωρησιούχους στους αυτοκινητόδρομους.

xartis

Διαβάστε επίσης: Δείτε όλα τα σημεία φόρτισης για EV στην Ελλάδα σε αυτόν τον χάρτη

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, ο υφυπουργός Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στόχος είναι, μέχρι το 2030 να έχουν τοποθετηθεί 25.000 φορτιστές, καθώς δημιουργούνται συνεχώς σημεία φόρτισης. Βέβαια, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να λυθεί το θέμα με τη δυνατότητα ισχύος του δικτύου και να μπουν fast chargers παντού, ώστε οι κάτοχοι των ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν γρήγορα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...