Video: Έτσι φτιάχνονται στο χέρι οι ακριβότερες Porsche 911

Δες όλη την διαδικασία κατασκευής των χειροποίητων μοντέλων της Porsche και προσπάθησε να μη ζηλέψεις.

  • -
  • -

Δύσκολα θα πει κανείς πως μία οποιαδήποτε Porsche είναι ένα κοινό αυτοκίνητο. Τα σπορ μοντέλα από την Στουτγάρδη αποτελούν σταθερά μερικές από τις πιο εκλεπτυσμένες και ολοκληρωμένες επιλογές της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον κατασκευαστή τους να φημίζεται για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων του. Είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρήσει κάποιος πως μία 911 Turbo S για παράδειγμα δεν είναι αρκετά ξεχωριστή;

Κι όμως γίνεται, και γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει το τμήμα Exclusive Manufaktur. Βρίσκεται στην έδρα της μάρκας, το Zuffenhausen, και είναι υπεύθυνο για την δημιουργία ολοκληρωτικά χειροποίητων Porsche οι οποίες μαγεύουν τόσο αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, αλλά και κατά την διάρκεια αυτής.

Οι πιο ξεχωριστές Porsche είναι «exclusive»

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα που είδαμε να βγαίνει από το συγκεκριμένο τμήμα είναι η 911 Sport Classic, η οποία αποδίδει φόρο τιμής στη θρυλική 911 Carrera RS 2.7 του 1972. Θα κατασκευαστούν μόνο 1.250 κομμάτια τα οποία ξεχωρίζουν από το ducktail στο πίσω μέρος, το αποκλειστικό γκρι χρώμα, τις διπλές λωρίδες και τις ρετρό μονομπούλωνες ζάντες αλουμινίου διάστασης 20 ιντσών εμπρός, 21 πίσω.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την δημιουργία μίας 911 Turbo S Exclusive Series, ενός μοντέλου που είχε σκοπό να δείξει τις δυνατότητες του ιδιαίτερου αυτού τμήματος της Porsche, και παράχθηκε σε μόλις 500 μονάδες:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...