Citroen: «Η ηλεκτροκίνηση θα σκοτώσει τα SUV!»

O CEO της Citroen, Vincent Cobee, υποστηρίζει ότι οι ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία των SUV μοντέλων.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, αν υπάρχει κάτι το οποίο πουλάει σαν… τρελό στην αγορά των αυτοκινήτων, είναι τα SUV. Αποδεικνύεται από την γκάμα των κατασκευαστών, που αποκτούν συνέχεια ακόμη περισσότερες τέτοιες προτάσεις, για να καλύψουν τη ζήτηση σε κάθε κατηγορία. Η Citroen δεν εξαιρείται και τα SUV στέκονται πολύ ψηλά στις πωλήσεις της. Ωστόσο, ο CEO της γαλλικής φίρμας υποστηρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση θα… σκοτώσει τα SUV!

«Ο κόσμος των SUV έχει τελειώσει» είπε ο Vincent Cobee και συμπλήρωσε «αν και οι αριθμοί δεν δείχνουν πως είμαι σωστός». Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι το είδος αμαξώματός τους. «Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία, αν η αεροδυναμική είναι λάθος, το τίμημα στο κομμάτι της αυτονομίας είναι τεράστιο. Μπορεί να χάσεις ακόμη και 50 χιλιόμετρα αν δεν έχει καλή αεροδυναμική. Ένα SUV και ένα sedan πολύ εύκολα χωρίζονται από 60, 70 ή και 80 χιλιόμετρα αυτονομίας» ήταν τα λόγια του.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Μεγάλη μπαταρία = μεγάλο βάρος!

Για να καλυφθεί το μειονέκτημα της μειωμένης αυτονομίας, οι κατασκευαστές συχνά χρησιμοποιούν μεγαλύτερες μπαταρίες. Όμως, το αντίτιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το μεγαλύτερο βάρος του οχήματος. «Στη δεκαετία του 1970, ένα αυτοκίνητο ζύγιζε 700 κιλά. Σήμερα, ένα μέσο αυτοκίνητο ζυγίζει 1.300 κιλά και σε λίγο καιρό, θα φτάσουμε στους δύο τόνους. Τρεις φορές περισσότερες πρώτες ύλες για να προσφέρουμε την ίδια υπηρεσία, απλώς για να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον».

Δείτε ακόμη: Citroen - «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά, θα το αλλάξουμε αυτό»

Σύμφωνα με τον CEO της Citroen, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι της φόρτισης. Να υπάρχει καλύτερη εμπειρία χρήσης και γρήγορη αναπλήρωση της ενέργειας. Όπως και δυνατότητα χρήσης ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού θελήσει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. «Αν κολλήσουμε στα SUV-κουτιά μέχρι το 2030 και ξαφνικά, καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει πελάτης, η προσγείωση θα είναι απότομη. Δεν θες ποτέ να είσαι ο τελευταίος που εγκαταλείπει τον χορό», είπε ο Vincent Cobee.

Πηγή: Autoexpress

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...