Πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2022 – Ποια μοντέλα ξεπούλησαν

Παρά τα προβλήματα, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου σημείωσε άνοδο την περασμένη χρονιά, και 6 στους 10 Έλληνες επέλεξαν μοντέλο από συγκεκριμένη κατηγορία.

  • -
  • -

Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το 2022 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 105.283 καινούρια επιβατικά οχήματα. Παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις λόγω έλλειψης ημιαγωγών και την κρίση που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

sales

Σε σχέση με το 2021, πέρυσι σημειώθηκε άνοδος 4,3%, με την τάση τους τελευταίους ειδικά μήνες του έτους να καταγράφει συνεχόμενα limit up. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,7%.

Οι οδηγοί επιθυμούν SUV

Όπως αποδεικνύεται από τις πωλήσεις, οι Έλληνες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα SUV. Οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, με 6 στους 10 οδηγούς να προχωρούν στην παραγγελία αυτοκινήτων ελευθέρου χρόνου. Ειδικότερα, το μερίδιο των SUV, το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2022, άγγιξε το εντυπωσιακό 61,3%.

sales

Διαβάστε επίσης: Η Toyota Νο1 σε αξία αυτοκινητοβιομηχανία – Ξεπερνά Mercedes, Tesla και BMW

Τα C-SUV αποδείχθηκαν τα πιο δημοφιλή με 27,6%, με τα B-SUV να ακολουθούν με 24,2%. Όσον αφορά στο καύσιμο, η βενζίνη παρέμεινε η πρώτη επιλογή με περισσότερους από 4 στους 10 να αγοράζουν νέο επιβατικό με αυτό τον τύπο καυσίμου. Δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή ήταν τα υβριδικά (27,6%) και τρίτη το diesel με 17,4%. Τα επαναφορτιζόμενα από την άλλη (BEV και PHEV) κατέγραψαν ελαφρά αύξηση με συνολικό μερίδιο 7,9%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...