Πράσινα ταξί: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση των 22.500 €

Δες εδώ ποια είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα και ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος.

  • -
  • -

Ξεκίνησε και επίσημα το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», από σήμερα 9 Ιανουαρίου με τους ιδιοκτήτες ταξί να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για επιδότηση που θα αγγίζει έως και τις 22.500 €. Πιο συγκεκριμένα  οι πρώτοι 2.000 αυτοκινητιστές που θα αποφασίσουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό ταξί θα έχουν συνολικό όφελος 22.500 €: Καθαρή επιδότηση 17.500 € και όφελος απόσυρσης παλαιού οχήματος 5.000 €. Πολύτεκνοι και ΑμεΑ δικαιούνται επιπλέον 1.000 €.

Η επιδότηση ισχύει για αγορά αλλά και ενοικίαση (leasing)

Με το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες ταξί για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, καθώς και για απόκτηση, προαιρετικά, εγκατάστασης «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης.

Δείτε ακόμη: Συνέντευξη: Οδηγός ηλεκτρικού ταξί που κάνει 500 km/ημέρα στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα η επιδότηση φτάνει το 40%, με το μέγιστο ποσό να ορίζεται στις 17.500 € και την απόσυρση οχήματος ταξί να επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για ΑμεΑ, τις οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία.

Ποιοι δικαιούνται υποβολή αίτησης;

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί κατηγορίας EURΟ 5 ή παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που το 100% της άδειας κυκλοφορίας ανήκει σε ένα άτομο τότε η αίτηση υποβάλλεται από αυτόν. Εάν τώρα υπάρχουν περισσότεροι από ένας συνιδιοκτήτες στην άδεια, η αίτηση υποβάλλεται από το σύνολο των δικαιούχων.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να υποβάλλετε αίτηση πατήστε εδώ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Πράσινα ΤΑΞΙ’ στηρίζουμε εμπράκτως τους αυτοκινητιστές σε αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με μείωση του κόστους λειτουργίας τους και καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ταυτόχρονα, τους βοηθούμε να συμβάλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις και στην επίτευξη του εθνικού στόχου για μείωση των εκπομπών αερίου στις μεταφορές. Προωθούμε αποτελεσματικά τις πολιτικές μας επιλογές με σύμμαχό μας την κοινωνία».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...