Η Tesla «ρίχνει άκυρο» στους αναξιόπιστους φορτιστές

Εκτός από το δικό της δίκτυο των φορτιστών Superchargers, το infotainment της Tesla θα προτείνει και φορτιστές άλλων παρόχων. Υπό έναν όρο, όμως!

  • -
  • -

Όποιος έχει στην κατοχή του ένα Tesla, γνωρίζει ότι η εμπειρία φόρτισης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων είναι πολύ διαφορετική. Το δίκτυο των Tesla Superchargers είναι ευρύ, ταχύτατο και με ελάχιστο ποσοστό σφαλμάτων. Η εταιρεία έχει επενδύσει πολύ στην απροβλημάτιστη χρήση για τους πελάτες της και έχει απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία, με αυτόματη χρέωση στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Ο φορτιστής, αντιλαμβάνεται ποιο όχημα φορτίζει και χρεώνει ανάλογα.

Για την ώρα μόνο οι Tesla Superchargers εμφανίζονται στο navigation του αυτοκινήτου, αν ο οδηγός ψάξει ένα μέρος να φορτίσει. Προκειμένου να κάνει τη ζωή των πελατών της πιο εύκολη όμως, η αμερικάνικη μάρκα θα προσθέσει ταχυφορτιστές κι άλλων δικτύων, σε περίπτωση που κάποιος δικός της δεν εξυπηρετεί τη διαδρομή που θέλει να κάνει κάποιος οδηγός. Όπως είναι λογικό για τη μάρκα, η επιλογή δεν γίνεται τυχαία και δεν διστάζει να «ρίξει άκυρο» σε προβληματικούς φορτιστές.

Πώς επιλέγει τους φορτιστές η Tesla;

Στο infotainment των μοντέλων της θα προστεθούν μόνο οι φορτιστές με ποσοστό επιτυχίας φόρτισης άνω του 90%. Η μάρκα θα συμπεριλάβει εκείνους που φαίνεται να επιλέγουν περισσότερο οι οδηγοί των μοντέλων της, για να εξασφαλίζει όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία χρήσης χωρίς προβλήματα και… απρόοπτα. Η Tesla τονίζει ότι για να «προτείνει» το δικό της σύστημα έναν φορτιστή, αυτός θα πρέπει να είναι ποιοτικός και αξιόπιστος, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχίσουν ακόμη και μετά την εμφάνισή τους στο εργοστασιακό navigation των Tesla.

Δείτε ακόμη: Η Tesla σαρώνει σε πωλήσεις στην Ελλάδα

Με άλλα λόγια, αν κάποιος φορτιστής πέσει κάτω από το 70% επιτυχίας, τότε αυτόματα θα απορρίπτεται και θα πάψει να εμφανίζεται στη λίστα. Με αυτό τον τρόπο, η Tesla δεν εγγυάται απλώς την απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης για τους δικούς της πελάτες, αλλά «πιέζει» με τον τρόπο της τους παρόχους των λοιπών φορτιστών να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, με το όφελος να καταλήγει και στους χρήστες άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η «δύναμη» της εταιρείας άλλωστε, είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς τα Tesla έχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...