Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: Το νέο εκθαμβωτικό χειροκίνητο V6 supercar

Διθέσια συλλεκτική έκδοση, με μοτέρ από την GTAm, χειροκίνητο κιβώτιο και φώτα από την Tonale.

  • -
  • -

Η Zagato έκανε πάλι το θαύμα της, προυσιάζοντας το νέο εντυπωσιακό δημιούργημα που ακούει στο όνομα Alfa Romeo Giulia SWB. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό, μοναδικό κομμάτι που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη φορά που οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν. Το εξαιρετικά ξεχωριστό μοντέλο βασίζεται στην Alfa Romeo Giulia, έχοντας όμως κοντύτερο μεταξόνιο και ειδικά σχεδιασμένο δίπορτο coupe αμάξωμα, ενώ κινείται από το bi-turbo V6 σύνολο που βρίσκουμε και στην κορυφαία Giulia GTAm. Η διαφορά εδώ είναι ότι συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων!

back

Αυτή είναι η μοναδική Alfa Romeo Giulia SWB Zagato στον κόσμο!

Αν και φήμες ήθελαν το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο να έχει μία περιορισμένη παραγωγή, ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος ξεκαθάρισε πως το αυτοκίνητο που βλέπετε θα είναι το μοναδικό δείγμα που θα υπάρξει ποτέ. Το όλο project ξεκίνησε μέσα στο 2021, ακριβώς 100 χρόνια μετά την παραγωγή της Tipo G1, που ήταν το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Alfa Romeo και Zagato.

front

Ο τυχερός ιδιοκτήτης της μοναδικής Giulia SWB Zagato είναι ένας τακτικός πελάτης τόσο της ιταλικής μάρκας, όσο και του διάσημου οίκου, έχοντας στην κατοχή του διάφορα μοντέλα και των δύο.

Με 540 ίππους και σωθικά από Giulia Quadrifoglio

Βασικός δωρητής οργάνων για το συγκεκριμένο δημιούργημα ήταν μία χειροκίνητη Alfa Romeo Quadrifoglio. H Zagato αυτό που έκανε ήταν να κοντύνει το μεταξόνιο, να αλλάξει ελαφρώς τους εμπρός και πίσω προβόλους της αρχικής αρχιτεκτονικής Giorgio και φυσικά να δώσει στο αυτοκίνητο μία πιο ισχυρή «καρδιά». Όχι πως οι 510 υπερτροφοδοτούμενοι ίπποι της βασικής QV δεν ήταν αρκετοί αλλά αφού υπάρχει και το bi-turbo σύνολο της GTAm με τους 540 ίππους γιατί να μην το αξιοποιήσουν; Εκεί που διαφέρει όμως με την εξειδικευμένη GTAm είναι στην μετάδοση, καθώς η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

interior

Σχεδιαστικά, η Giulia SWB αποτελεί ένα μοναδικό δημιούργημα, με όλα τα πάνελ του αμαξώματος να έχουν σχεδιαστεί από το μηδέν για το συγκεκριμένο μοντέλο. Εντύπωση προκαλεί το άκρως επιθετικό εμπρός μέρος, καθώς δανείζεται τα φωτιστικά σώματα που βρίσκουμε στην αρκετά πιο πολιτισμένη Alfa Romeo Tonale, το νέο μεσαίο SUV της ιταλικής μάρκας. Οι έντονες καμπύλες και το χαμηλό αμάξωμα χαρίζουν έναν δυναμισμό στο σύνολο, ενώ το σχέδιο των πίσω φώτων οφείλουμε να πούμε πως θυμίζει αρκετά αυτόν που χρησιμοποιεί η Aston Martin στα μοντέλα της. Καθόλου τυχαίο άλλωστε αν σκεφτούμε την στενή συνεργασία του οίκου Zagato με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

side

Αν και κάποια αναφορά στην τιμή φυσικά δεν έχει γίνει, αν κρίνουμε από την μοναδικότητα του μοντέλου, είναι πολύ πιθανό πως θα χρειαστούμε υπογλώσσια όταν και αν την ακούσουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...