Είναι επίσημο! Νόμιμα τα αυτόνομα οχήματα στην Ελλάδα - Δείτε τι ισχύει ακριβώς

Τον δρόμο για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων ανοίγει μία σχετική υπουργική απόφαση, η οποία καθορίζει το νομικό πλαίσιο γύρω από τα οχήματα χωρίς οδηγό.

  • -
  • -

Τα αυτόνομα οχήματα θα είναι ευπρόσδεκτα από εδώ και στο εξής στους ελληνικούς δρόμους, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Αυτή η υπουργική απόφαση δημιουργεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να τηρείται ώστε να μπορεί ένα όχημα χωρίς οδηγό να κυκλοφορήσει νόμιμα σε κάποιον ελληνικό δημόσιο δρόμο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0818bf1f07e6091bb58b7ce2eaebbdac.jpeg

Ένα από τα βασικά σημεία της απόφασης είναι ότι η κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων θα επιτρέπεται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς, οπότε ο έλεγχος και η επιτήρησή τους θα γίνεται από ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια.

Δείτε ακόμα: Αυτόνομο SUV οδηγεί πιο καλά από κάθε άνθρωπο στην πόλη-χάος! [video]

Η κυκλοφορία τους θα γίνεται σε προκαθορισμένες διαδρομές και με προκαθορισμένη ταχύτητα, ενώ μοναδικός στόχος θα είναι η συγκέντρωση δεδομένων. Όσον αφορά την ασφάλεια, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος άνθρωπος πίσω από το τιμόνι ώστε να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης, αλλά θα πρέπει να είναι εφικτός πλήρως ο απομακρυσμένος έλεγχος του οχήματος από κάποιον χειριστή.

Πατήστε εδώ για να δείτε την υπουργική απόφαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...