Η Porsche 911 Dakar ήρθε στην Ελλάδα – Πάνω από 300.000 € η τιμή

Η νέα συλλεκτική έκδοση της εμβληματικής 911, το supercar με τα χωμάτινα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.

  • -
  • -

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό supercar, ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής – θα παραχθεί σε μόλις 2.500 μονάδες – που συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό Dakar και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 170 km/h σε χωμάτινες επιφάνειες, χάρη στο ειδικό σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης. Σε σχέση με την 911 Carrera, αυτή η έκδοση έχει αυξημένο ύψος κατά 80 mm και εφοδιάζεται με ελαστικά Pirelli Scorpion All Terrain Plus, τα οποία έχουν ενισχυμένα πλαϊνά και τακούνια σε μήκος 9 mm.

dakar

Η 911 Dakar εφοδιάζεται με τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα της Porsche με τα δύο τούρμπο. Η απόδοση του είναι 480 ίπποι, ενώ ροπή αγγίζει τα 570 Nm. Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού ακόμα και με τα χωμάτινα ελαστικά χρειάζεται μόλις 3,4 sec για τα πρώτα 100 km από στάση, την ώρα που η τελική περιορίζεται λόγω ελαστικών στα 240 km/h. Το κιβώτιο είναι το γνωστό 8άρι PDK της γερμανικής φίρμας, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης της Porsche. Επιπλέον, εφοδιάζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, τις βάσεις κινητήρα της GT3, αλλά και τις ενεργές αντιστρεπτικές PDCC.

Rallye και off road

Το αυτοκίνητο φέρει δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης. Αυτό με την ονομασία Rallye αφορά επιφάνειες με μαλακό και καλό χώμα, με το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης να περνάει στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Στο πρόγραμμα off road η ανάρτηση σκαρφαλώνει στη μέγιστη απόσταση από το έδαφος και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε αντίξοες και απαιτητικές συνθήκες. Μάλιστα, η Dakar διαθέτει και ένα ειδικά εξελιγμένο Launch Control, το οποίο βελτιστοποιεί την εκκίνηση στο χώμα.

dakar

Δείτε επίσης: Οδηγούμε Porsche 911 Carrera 4S στην πίστα των Σερρών

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την συμβατική 911, σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου τα ειδικά προστατευτικά και τα αποκλειστικά χρώματα, προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια «άγρια» ομορφιά.

dakar

Όσο για την τιμή της Porsche 911 Dakar, στην Ελλάδα ξεκινά από 326.800 €. Για την ιστορία, αξίζει να πούμε πως, η τιμή της 911 Carrera S με τους 450 PS εκκινεί από 182.500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...