Τέλος τα «χάδια» στους οδηγούς που τρέχουν – Κατάσχεση αυτοκινήτου και φυλακή

Οι χώρες της Ευρώπης αναλαμβάνουν δράση για τους οδηγούς που κινούνται με τέρμα το γκάζι. Οι ποινές γίνονται εξαιρετικά αυστηρές.

  • -
  • -

Μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες αλλάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να βάλουν ένα τέλος στο «μακελειό» των δρόμων. Ορισμένες παραβάσεις, όπως η επικίνδυνη οδήγηση και η υπερβολική ταχύτητα, αυστηριοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τις ποινές να γίνονται παραδειγματικές.

Στη Δανία, οι νέες ποινές έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ, με τον οδηγό μιας Porsche που συνελήφθη να κινείται 100 km/h πάνω από το όριο, να χάνει το δίπλωμά του για 3 χρόνια, αλλά και το αυτοκίνητό του, το οποίο δημοπρατήθηκε, με τα έσοδα να πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία.

oria

Η Αυστρία από την άλλη, με πρόταση του αρμόδιου υπουργείου που αναμένεται να περάσει από την αντίστοιχη Βουλή σύντομα, προτείνει οι οδηγοί που κινούνται κατά 80 km/h πάνω από το όριο μέσα στις πόλεις και κατά 90 km/h στον αυτοκινητόδρομο, να τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για χρόνια, κατάσχεση του οχήματος και πλειστηριασμό του.

Η υπερβολική ταχύτητα κατά 60 και 70 km/h αντίστοιχα, θα τιμωρείται με κατάσχεση του οχήματος για 2 εβδομάδες και αφαίρεση του διπλώματος για κάποιους μήνες. Επίσης, θα αυξηθεί και το διοικητικό πρόστιμο, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην παραβατική συμπεριφορά και να μειωθούν τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Οι σκληρές ποινές φέρνουν αποτελέσματα

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Συνασπισμού των Συντηρητικών και Πρασίνων, Leonore Gewessler, σε τόσο υψηλές ταχύτητες, ο οδηγός δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως το όχημά του. Το αυτοκίνητο γίνεται ένα ανεξέλεγκτο όπλο και κίνδυνος για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

oria

«Αυτός που δεν θα έχει πια αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να τρέξει. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αυτό το μέτρο είναι τόσο επιτυχημένο σε άλλες χώρες - επειδή χτυπά τους παραβάτες εκεί που πονάνε και προστατεύει τον γενικό πληθυσμό», είπε ο Gewessler, προσθέτοντας ότι οι ποινές είναι σκληρές αλλά άκρως απαραίτητες.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε ο νέος ΚΟΚ – Πολύ πιο αυστηρές ποινές για 4 παραβάσεις

Το νέο σχέδιο νόμου των Αυστριακών αναμένεται να εγκριθεί το επόμενο διάστημα και να τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...