Έρευνα: Μόνο η... Lada πουλά παλαιότερα μοντέλα από την Tesla!

Όσο παράλογο και αν ακούγεται, η Tesla είναι δεύτερη στη σχετική λίστα

  • -
  • -

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε το insideevs.com, η οποία δεν ασχολείται με κάποιο συνηθισμένο θέμα που έχει αναλυθεί εκτενώς. Συγκεκριμένα, εξετάζοντας τα συνολικά 705 συνολικά μοντέλα που διαθέτουν 30 αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, μέτρησαν τον μέσο όρο ηλικίας των μοντέλων πριν την αντικατάσταση ή την ανανέωση τους. Ουσιαστικά, υπολόγισαν το διάστημα χωρίς facelift, ανασχεδιασμό ή κάποιου είδους αναβάθμιση.

Επιπλέον, σημειώστε πως στην ανάλυση δεν έχουν συμπεριλάβει τις περισσότερες από τις κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες. Για να έχετε μία πιο ξεκαθαρη εικόνα, στη σχετική λίστα το νεότερο μοντέλο είναι το Chevrolet Montana που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το παλαιότερο είναι το θρυλικό Lada Niva,που είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 1977 και εξακολουθεί να διατίθεται μέχρι και σήμερα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Tesla Model Y Performance

Έτσι, με τον μέσο όρο ηλικίας των μοντέλων της να αγγίζει τα 18,9 χρόνια, η Lada διαθέτει το στόλο με τα παλαιότερα αυτοκίνητα. Κάτι φυσιολογικό αν κρίνουμε τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες, που είναι γνωστό πως εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την εθνική της αγορά.

Όμως, η μεγαλύτερη έκπληξη της σχετικής λίστας είναι η εταιρία που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Ο λόγος για την Tesla! Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η μέση ηλικία των μοντέλων της σήμερα αγγίζει τα 7,8 χρόνια! Είναι χαρακτηριστικό, ότι η νεότερη προσθήκη στη γκάμα της είναι το Model Y, που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια! Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρία αναμένεται φέτος να κάνει ρεκόρ πωλήσεων, με το αγοραστικό κοινό να δείχνει σαφή προτίμηση στα αυτοκίνητα της. 

Πηγή: insideevs

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...