Επίσημο: Αλλάζουν όλα στα διόδια - Πάμε σε χιλιομετρική χρέωση

Για τα διόδια και τι τελικά θα εφαρμοστεί μίλησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

  • -
  • -

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα διόδια στις εθνικές οδούς, προαναγγέλλοντας παράλληλα την εφαρμογή του μέτρου χιλιομετρικής χρέωσης.

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων», τόνισε ο κ. Καραμανλής. «Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για το διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια.

diodia

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στη λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024. Επισήμανε ότι καθώς πρόκειται για περιφερειακό δρόμο δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση.

Τι θα γίνει με τους δρόμους στην Αττική

Ο κύριος Καραμανλής έκανε αναφορά και στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

Δείτε εδώ όλες τις τιμές διοδίων στις εθνικές οδούς της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της λεωφόρου Κύμης, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία TΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν 4 χρόνια. Πρόκειται για την κατασκευή κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 3,8 χλμ., (4,2 χλμ. μαζί με την προαίρεση) που θα ενώνει την έξοδο της λεωφόρου Κύμης με τον κόμβο Καλυφτάκη της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Ένα τμήμα, που το μήκος του θα ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα, θα αφορά την κατασκευή αστικής σήραγγας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...