Τέλος τα «παζάρια» για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Μία εταιρεία δεν αφήνει κανένα περιθώριο κρυφών εκπτώσεων και προσφορών στους dealers που διακινούν τα ηλεκτρικά μοντέλα της στην αγορά των ΗΠΑ.

  • -
  • -

Η Ford πήρε μία απόφαση η οποία μπορεί να εξοργίσει πολλούς αντιπροσώπους της, όμως έχει σκοπό να εξορθολογίσει την εικόνα της μάρκας, καθώς στην αμερικανική αγορά τα παζάρια και οι διαφοροποιήσεις στην τιμή ενός αυτοκινήτου είναι ο κανόνας.

Αυτό που έκανε η Ford είναι να επιβάλει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο σε όποιον dealer θέλει να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να πουλάει τα ηλεκτρικά μοντέλα που κατασκευάζει η εταιρεία. Σε περίπτωση που ένας αντιπρόσωπος δεν συμμορφωθεί, θα μπορεί να πουλήσει μόνο όσα Ford κινούνται από θερμικό κινητήρα.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η μάρκα είναι η τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ταχυφορτιστή DC σε κάθε αντιπροσωπεία, ο αυστηρός καθορισμός της τιμής και το κλείδωμά της σε ένα συγκεκριμένο νούμερο, η ύπαρξη site στο οποίο θα ανακοινώνεται αυτή η τιμή και η παροχή δυνατότητας στον πελάτη να αγοράσει το νέο του Ford ακόμα και online.

Ford Mustang

Ειδικά στο κομμάτι των ταχυφορτιστών, η εταιρεία θέλει να σπρώξει τους αντιπροσώπους στο να κάνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις, δημιουργώντας δύο κατηγορίες. Η μεγαλύτερη θα ονομάζεται Model e Elite και θα έχει δύο DC ταχυφορτιστές και έναν απλό Type 2. Η μικρότερη θα ονομάζεται Model e Certified και θα απαιτείται η ύπαρξη μόνο ενός DC ταχυφορτιστή, όμως όσοι αντιπρόσωποι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία θα αγοράζουν τα αυτοκίνητα από τη μητρική εταιρεία με επιβάρυνση.

Γιατί οι τιμές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έχουν τόσο μεγάλη διακύμανση;

Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία πολύ μεγάλη χώρα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα την περιοχή, η τιμή ενός αυτοκινήτου δεν είναι ίδια παντού. Οι εταιρείες ανακοινώνουν ως προτεινόμενη τιμή τη λεγόμενη «MSRP», όμως ο κάθε αντιπρόσωπος έχει το ελεύθερο να την αλλάξει κατά βούληση αναλόγως των μεταφορικών εξόδων που απαιτούνται για την περιοχή του, της ζήτησης του κάθε μοντέλου κ.ά. Επιπλέον, κατά τη στιγμή της αγοράς κάποιου αυτοκινήτου το τελικό ποσό παζαρεύεται αρκετά, με αποτέλεσμα δύο πελάτες που αγοράζουν από τον ίδιο αντιπρόσωπο ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, να είναι πιθανό να πληρώσουν διαφορετικό ποσό. 

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Ford Mustang Mach-E GT: Taser!

Οι επενδύσεις που θα κληθούν να κάνουν οι αντιπρόσωποι που θέλουν να μπουν στη μικρή κατηγορία εκτιμώνται στα 500.000 δολάρια, ενώ εκείνοι που θέλουν να μπουν στην πιο μεγάλη θα χρειαστεί να δαπανήσουν 1-1,2 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...