Euro NCAP: Νέα αποτελέσματα για 14 καινούργια αυτοκίνητα!

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών πρόσκρουσης για το 2022.

  • -
  • -

O ανεξάρτητος οργανισμός του Euro NCAP, γνωστοποίησε τις αξιολογήσεις του από το τελευταίο γκρουπ αυτοκινήτων που δοκίμασε για το 2022. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως μόλις τρία από τα συνολικά 14 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν πέντε αστέρια. Επιπλέον, το συγκεκριμένο γκρουπ μοντέλων χαρακτηρίστηκε από το στοιχείο της διαφορετικότητας, αφού συμπεριλήφθηκαν τρία μοντέλα κινεζικών εταιρειών, σούπερμινι, οικογενειακά σεντάν, εκτός δρόμου, MPV, pick-up και τέσσερα premium μοντέλα, όπως και το νέο Lucid Air.

H αμερικανική εταιρεία διαθέτει το πολυτελές μοντέλο της και στην Ευρώπη και στη δοκιμασία του Euro NCAP απέσπασε πέντε αστέρια. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση των Lexus RX, Land Rover Discovery Sport και Mercedes-Benz GLC, των οποίων τα αποτελέσματα επίσης δημοσιεύθηκαν σήμερα. Εκτός από την Lucid, τρεις ακόμα προτάσεις και μάλιστα από την Κίνα, ετοιμάζουν την απόβαση τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Συγκεκριμένα, η Chery θα διαθέσει το OMODA5, η Saic Maxus το MIFA9 που ανήκει στην κατηγορία των MPV, αλλά και το MG 4, ένα μικρό ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητα. Και στις τρεις περιπτώσεις, τα μοντέλα κατάφεραν να αποσπάσουν πέντε αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP.

Δείτε ακόμη: Τα δέκα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς

Ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα που πέρασαν από την αξιολόγηση του οργανισμού, συμπεριλαμβάνεται και το ID. Buzz, το οποίο επίσης σημείωσε κορυφαία βαθμολογία. Το ίδιο κατάφεραν και τα νέα Ford Ranger, Volkswagen Amarok, που αν και pick-up διαθέτουν όλα τα νεότερα συστήματα ασφάλειας του οδηγού. Τέλος, τα ανανεωμένα Ford Puma και Volkswagen Touran απέσπασαν τέσσερα αστέρια, όπως και το νέο Peugeot 408, αλλά και η Citroen C4X. Εδώ μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα. 

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε πέντε "hot" ηλεκτρικά! 

Το 2022 ήταν μία από τις πλέον δραστήριες χρονιές του Euro NCAP, αφού εκτός από την πληθώρα μοντέλων, είχαμε και το λανσάρισμα νέων τεχνολογιών υποβοήθησης και ασφάλειας. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να δίνουν εξαιρετική προσοχή στις αξιολογήσεις του οργανισμού, ο οποίος και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη βελτίωση της παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...