Τα 10 ασφαλέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς!

Η ενεργητική και παθητική ασφάλεια βρίσκεται στο προσκήνιο. Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

  • -
  • -

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP αλλάζει σχεδόν κάθε δύο χρόνια τις προδιαγραφές των δοκιμών του, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους Κατασκευαστές να βελτιώσουν περαιτέρω την παθητική, αλλά και την ενεργητική ασφάλεια των οχημάτων τους. Πριν από δύο χρόνια οι αλλαγές που παρουσιάστηκαν ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας. Μέχρι σήμερα 62 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP, σύμφωνα με τις νεότερες και πιο αυστηρές προδιαγραφές. Η λίστα με τα δέκα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνει μοντέλα από διάφορα segment.

Δείτε ακόμη: Ποιος σωματότυπος είναι πιο ευάλωτος σε ατύχημα;

Στην κορυφή συναντάμε τη Mercedes C-Class, η οποία έχει αποσπάσει πέντε αστέρια, αλλά κερδίσει και το Euro NCAP Advanced Award για την πληροφόρηση που παρέχει στον οδηγό για ενδεχόμενους κινδύνους μέσω διαδικτύου. Δεύτερο ακολουθεί το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge και τρίτο το Volkswagen Multivan MPV, στα οποία επίσης έχουν απονεμηθεί πέντε αστέρια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα.

  1. Mercedes-Benz C-Class
  2. Volvo C40 Recharge
  3. Volkswagen Multivan MPV
  4. Renault Megane E-Tech
  5. Lexus NX
  6. DS 4
  7. Kia EV6
  8. Volkswagen Taigo
  9. Volkswagen Polo
  10. Peugeot 308


Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...