Θετική στο αλκοτέστ η νικήτρια του GNTM που σκότωσε πατέρα 3 παιδιών σε φανάρι [video]

Το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε ήταν διπλάσιο από το όριο. Η νικήτρια του reality show είναι αντιμέτωπη ακόμη και με κακουργηματική κατηγορία.

  • -
  • -

Η νικήτρια του GNTM, η οποία στις 13 Οκτωβρίου, παρέσυρε και σκότωσε έναν 60χρονο, αφού πρώτα είχε παραβιάσει σηματοδότη στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Πιπίνου στο κέντρο της Αθήνας, ανιχνεύθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Όπως αναφέρει το real.gr, το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στην 20χρονη νικήτρια του reality, ήταν διπλάσιο από το όριο, με αποτέλεσμα η νεαρή να απειλείται πλέον με μεγάλες ποινικές κυρώσεις. Σύμφωνα με πηγές, η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο, όταν το όριο είναι το 0,50 γρ/λτ.

Αυτό σημαίνει πως, το νεαρό μοντέλο βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με κακουργηματική κατηγορία, που επισύρει κάθειρξη πολλών ετών, καθώς προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 60χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας. Με βάση την ιατροδικαστική βιβλιογραφία, όταν ένα άτομο βρεθεί θετικό σε εξέταση αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα σε ποσοστό 0,50 έως 1,50 gr/l, τότε το άτομο αρχίζει να έχει αστάθεια κινήσεων, διαταραχή ισορροπίας σε όρθια θέση, δυσαρθρία, διαταραχή λόγου και εκφοράς του και διαταραχή συμπεριφοράς. Βέβαια υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στο βαθμό επιρροής του αλκοόλ στον οδηγό, όπως πόση ώρα πριν το κατανάλωσε, αν είχε φάει, ποιο είναι το βάρος του και άλλοι. Οι επιπτώσεις αυτές γίνονται πιο έντονες, όσο το ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης προσεγγίζει το 1,50 γρ/λτ, ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά μεταξύ 0,50 με 1 γρ/λτ και 1 με 1,50 γρ/λτ.

Τι λέει ο νόμος για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Με βάση τη νομοθεσία, όποιος οδηγεί όχημα, ενώ δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ατόμου. Προβλέπεται επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο.

Δείτε εδώ τα όρια και τα πρόστιμα για το αλκοτέστ στους οδηγούς

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην 20χρονη. Η δικογραφία ήδη σχηματίζεται και όταν θα έχει ολοκληρωθεί, το νεαρό μοντέλο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσε και πόσο θεωρεί ότι επηρέασε την οδηγική της συμπεριφορά. Παράλληλα, αναμένεται και η ιατροδικαστή έκθεση νεκροψίας νεκροτομής με την αντίστοιχη τοξικολογική εξέταση του 60χρονου.

Τι αποζημίωση θα λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων

Πολύ πιθανή θεωρείται η περίπτωση αξιώσεων οικονομικής αποζημίωσης από την οικογένεια του θύματος, για το χαμό του αγαπημένου της προσώπου. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 60χρονος οδηγός ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Στις περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων προβλέπονται υψηλές αποζημιώσεις για τους συγγενείς του θύματος. Το ποσό ορίζεται από το δικαστήριο, με τη συνήθη αποζημίωση να κυμαίνεται από 60.000 έως 90.000 ευρώ για κάθε έναν από τους γονείς και για κάθε ανήλικο παιδί, περίπου 50.000 ευρώ για κάθε ενήλικο παιδί, 60.000 έως 80.000 ευρώ για την σύζυγο και 40.000 έως 60.000 ευρώ για κάθε ένα από τα αδέλφια του θύματος.

Δείτε πλάνα από το τραγικό δυστύχημα 

Πηγή: real.gr

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...