Μια Toyota Corolla Cross με κινητήρα 1.6 που καίει υδρογόνο!

Έχοντας ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, η Toyota δοκιμάζει την τεχνολογία υδρογόνου στο ήδη διάσημο μεσαίο SUV, Corolla Cross.

  • -
  • -

Η Toyota πιστεύει πως δεν υπάρχει μόνο μία οδός για να φτάσουμε σε ένα αύριο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τα πρωτότυπα τα οποία δημιουργεί το αποδεικνύουν. Τελευταίο πείραμα αποτελεί το Toyota Corolla Cross H2 hydrogen. Χρησιμοποιώντας ως βάση το νέο της C-SUV, η ιαπωνική μάρκα μεταμόσχευσε ένα αρκετά ενδιαφέρον πακέτο κάτω από το καπό.

back

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί την δεξαμενή υδρογόνου από το Toyota Mirai. Η διαφορά όμως είναι πως αντί να μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρισμό μέσω κυψελών καυσίμου, το Corolla Cross εξοπλίζεται με ένα συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος έχει δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές ώστε να λειτουργεί με υδρογόνο αντί για βενζίνη.

Με μοτέρ από GR Corolla…

Όταν λέμε συμβατικό βέβαια, δεν εννοούμε κάποιο απλό ατμοσφαιρικό σύνολο από την γκάμα των καθημερινών μοντέλων αλλά τον εντυπωσιακό 3κύλινδρο 1.600 κυβικών που βρίσκουμε στο νεότερο hot hatch της μάρκας, το GR Corolla. Μάλιστα χάρη στην εμπλοκή της μάρκας με τους αγώνες και την χρήση αντίστοιχων υδρογονοκίνητων μοτέρ, οι μηχανικοί κατάφεραν να φτάσουν 1.600άρι σύνολο που χρησιμοποιεί υδρογόνο, να αποδίδει όσο και στην έκδοση βενζίνης. Αυτό σημαίνει πως το πρωτότυπο Corolla Cross αποδίδει 304 ίππους, οι οποίοι περνούν μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

interior

Δείτε ακόμη: Το Toyota Yaris που καίει υδρογόνο ήρθε Ευρώπη! [video]

…και μηδαμινές εκπομπές ρύπων.

Ο λόγος που εταιρίες όπως η Toyota πειραματίζονται με τεχνολογίες πέραν του υβριδισμού και του πλήρη εξηλεκτρισμού, είναι διότι με το υδρογόνο έχουμε το ίδιο χαμηλές εκπομπές ρύπων χωρίς την ανάγκη για πρώτες ύλες όπως το λίθιο και το νικέλιο. Και φυσικά με την εν λόγω τεχνολογία εξαφανίζεται και το άγχος του ανεφοδιασμού. Η ιαπωνική μάρκα ισχυρίζεται πως έχει ολοκληρώσει το 40% από την συνολική δουλειά που χρειάζεται να γίνει ώστε να δούμε μοντέλα σαν το Corolla Cross H2 Hydrogen στις εκθέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...