Lexus: Ηλεκτρικό με κιβώτιο ταχυτήτων και ήχο! Δες το video

Το video από ένα πραγματικά παράξενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lexus κυκλοφορεί στο internet, στο οποίο βλέπουμε να έχει χειροκίνητο κιβώτιο, συμπλέκτη αλλά και ήχο.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά είναι πάντα αθόρυβα και πάντα αυτόματα. Αυτό είναι ο κανόνας που ξέρουμε μέχρι τώρα όμως η Lexus (και κατά συνέπεια η Toyota) έχει βάλει σκοπό να το αλλάξει αυτό, θέλοντας να διατηρήσει τη συμμετοχή στην οδήγηση που προσφέρει η αλλαγή σχέσεων και ο ήχος του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Γι’ αυτό το λόγο εξελίσσουν ένα σύστημα το οποίο έχει ως εξής. Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν τρία πεντάλ (γκάζι, φρένο, συμπλέκτης), αλλά και λεβιές για αλλαγές σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης ο οδηγός κάνει ό,τι έκανε τόσα χρόνια και σε κάποιο αυτοκίνητο βενζίνης, diesel ή άλλου καυσίμου, το οποίο δεν έχει αυτόματο κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: H Toyota πατεντάρει χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Επιπλέον, ενώ οδηγεί ακούγεται κανονικός ήχος κινητήρα του οποίου η χροιά αλλάζει όσο περισσότερο πατιέται το γκάζι, όταν μειώνεται η ταχύτητα και γενικότερα με κάθε ενέργεια που κάνει όποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Το θέμα είναι πως όλα αυτά είναι ψεύτικα. Δηλαδή το πεντάλ του συμπλέκτη δεν καταλήγει σε κάποιο σύστημα δίσκου-πλατό, ο λεβιές ταχυτήτων δε μετακινεί κανένα γρανάζι και ο ήχος δε βγαίνει από κανένα μοτέρ παρά μόνο από τα ηχεία.

Δείτε το video στο οποίο φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο πώς λειτουργεί το σύστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...