Επανάσταση των ευρωπαϊκών ΤAXI Vs Uber - Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συνδικάτων Ταξί που διεξήχθη στην Αθήνα, οι αυτοκινητιστές εξαπέλυσαν «επίθεση» εναντίον της Uber. Δείτε τι είπαν.

  • -
  • -

Παρουσία αντιπροσωπειών από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συνδικάτων Ταξί. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που διοργάνωσε το ΣΑΤΑ ήταν η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών ταξί.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, άδραξε την ευκαιρία, εξαπολύοντας μύδρους κατά των τουριστικών εταιρειών και κυρίως της Uber. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η αμερικάνικη πολυεθνική, μετά από τη διαρροή εγγράφων στον Guardian, ξεγέλασε εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές. Αυτές οι παράνομες πρακτικές επέτρεψαν στην Uber να επεκταθεί γρήγορα και εύκολα στην Ευρώπη, υποκλέπτοντας παράνομα έργο των ΕΔΧ.

sata

Επίσης, ο κύριος Λυμπερόπουλος ζήτησε τη σύσταση επιτροπής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις μεθόδους επέκτασης της Uber στην Ευρώπη, προτείνοντας την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας της, αλλά και την καταβολή τυχόν αποζημιώσεων. Επιπλέον, προανάγγειλε τη διεξαγωγή κοινών ενεργειών στην ΕΕ, αναφέροντας πως η κινητοποίηση του κλάδου στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν η οικοδόμηση ενός θεμέλιου λίθου για τη συνέχεια.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Συνδικάτο, με επίσημη ανακοίνωσή του, κάλεσε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να ελέγξουν τον τρόπο λειτουργίας της Uber και στην ελληνική αγορά από το 2014 έως σήμερα, με αφορμή την αντίστοιχη υπόθεση στη Γαλλία, για να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η πιθανή απώλεια εσόδων του κράτους από τη δραστηριότητά της

«Αιτία πολέμου» οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση

Σο στόχαστρο του κυρίου Λυμπερόπουλου μπήκαν και οι τουριστικές εταιρείες, αφού, όπως υποστηρίζει, υποκλέπτουν παράνομα έργο από τα ταξί, μέσω της δρομολόγησης ενοικιαζόμενων ιδιωτικών αυτοκινήτων με οδηγό.

sata

Θυμηθείτε εδώ το σκάνδαλο Uber στη Γαλλία

Το ταξί υποφέρει από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των ΕΙΧ, οπότε, οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση συντηρεί ή διευκολύνει την παραβατικότητα τους θα είναι αιτία πολέμου, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

Πηγή: capital.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...