Η McLaren πουλά το παρελθόν της για να εξασφαλίσει το μέλλον της

Για ποιο λόγο η McLaren πουλάει ιστορικά μοντέλα και παλιά της μονοθέσια;

  • -
  • -

Πλέον βρισκόμαστε στη δύση του 2022, αλλά μέχρι και σήμερα η McLaren δεν έχει καταφέρει να παραδώσει στους πελάτες της ούτε μία Artura. Το νεότερο -και πρώτο υβριδικό- μοντέλο μαζικής παραγωγής της βρετανικής εταιρείας, παρουσιάστηκε στα μέσα του 2021. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση των αυτοκινήτων. Επιπλέον, η McLaren έχει μπροστά της ένα σημαντικότερο πρόβλημα στην παραγωγή της Artura.

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για τη McLaren Artura!

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε σε αναφορά της, χρειάζεται να γίνουν σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις στο μοντέλο, οι οποίες φυσικά θα έχουν σαν αποτέλεσμα νέες καθυστερήσεις στην παραγωγή της. Μάλιστα, αυτές οι βελτιώσεις και αλλαγές, απαιτούν επιπλέον χρηματοδότηση, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή  Έτσι, σύμφωνα με το Automotive News, η McLaren αναγκάστηκε να πουλήσει κάποια από τα ιστορικά μοντέλα που είχε στην κατοχή της, προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται!

Δείτε ακόμη: H απόλυτη συλλογή με McLaren!

Δείτε ακόμη: Supercars σαπίζουν σε αποθήκες! 

Το fund Mumtalakat Holding από το Μπαχρέιν, το οποίο κατέχει και σχεδόν το 60% της McLaren, αγόρασε 54 σπάνια αυτοκίνητα και μονοθέσια της F1, με συνολική αξία πάνω από 123 εκατομμύρια δολάρια! Τη συγκεκριμένη είδηση, επιβεβαίωσε στέλεχος της McLaren, χωρίς να αναφερθεί στα μοντέλα που πουλήθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ανησυχητικό είναι ότι παρά την εισροή αυτού του ποσού, η McLaren παραμένει σε δυσχερή οικονομική θέση και χρειάζεται άμεσα ρευστό. Τους πρώτους 9 μήνες του 2022 η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες 247 εκατομμύριων δολαρίων, πόσο μεγαλύτερο κατά 84 εκατομμύρια, συγκριτικά με το 2021! Επιπλέον, η ρευστότητα της έχει μειωθεί στα 106 εκατομμύρια δολάρια, αντί για τα 208 εκ. που ήταν στην αρχή της χρονιάς! Σημειώστε, πως ήδη φέτος η McLaren έχει απορροφήσει κεφάλαια της τάξεως των 154 εκατομμυρίων δολαρίων από την επενδυτική Ares Management Corporation και τη Σαουδική Αραβία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...